Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 04, 2010

Kaatsheuvelse ondernemers willen camera’s koppelen

Kaatsheuvel - De Kaatsheuvelse ondernemers, verenigd in het Ondernemings Platform Gemeente Loon op Zand, willen meer camerabeveiliging in het centrum en in het winkelgebied van Kaatsheuvel. Ook moeten er volgens het O.P.G. bewakingscamera’s komen op de industrieterreinen Kets-West I en II. De ondernemers pleiten voor een door de gemeente aan te stellen ‘huismeester’, die gehuisvest wordt in de toren van de brandweerkazerne of in het nieuwe carré, dat op de Nieuwe Markt verreist. Volgens woordvoerder Tony Smits, zou deze ‘huismeester’ overdag de camerabeelden ‘live’ kunnen observeren. In de nachtelijke uren zouden de beelden doorgeschakeld moeten worden naar een centrale meldkamer, die dan direct anticipeert bij calamiteiten. Volgens Smits zijn er nu enkele op zich zelfs staande camera’s geplaatst op het industrieterrein “Kets West” en hebben bijna alle winkels en De Werft een eigen systeem. Hij verwacht dat in de nabije toekomst er meer camera’s bij zullen komen. Zo zal in de toekomst ook het nieuwe gemeentehuis uitgerust gaan worden met camera’s. Het O.P.G. bepleit de koppeling van de alle systemen. Volgens Smits sluit het concept van observeren en koppelen van camerasystemen aan bij de doelstelling van de Kaatsheuvelse Ondernemers Vereniging. “ Het is een concept wat een heel hoog saamhorigheidsgehalte heeft tussen de ondernemers, de politie, de gemeente, en de verzekeringspartijen”. Smits, die zich opwerpt als projectleider, wil na de vakantie de plannen van het O.P.G. bespreken met burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand.

1 Comments:

Blogger Reaguurder said...

Goh, Tony Smits, waar ken ik die naam van?! He wacht dat is toch die man van FSN (o.a. leverancier van camerasystemen.) Hij heeft er nogal baat bij dat er camera's gaan komen (ze komen immers bij HEM vandaan) zo kan ik ook wel projectleidertje gaan spelen.
Deze man is niet onafhankelijk, en dus geen goede projectleider.

05 augustus, 2010  

Een reactie posten

<< Home