Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 05, 2010

DESK 1 verdient meer dan een nederlaag

Kaatsheuvel – Onder een prachtig najaarszonnetje heeft DESK de eerste aantrekkelijke competitiewedstrijd met 0-1 verloren van Blauw – Geel ’38 uit Veghel.

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen in het Kaatsheuvelse kamp. Van de nieuwe trainer en enkele belangrijke nieuwe spelers werd dan ook veel verwacht. Zonder echt kansen te creëren begonnen de gasten sterk. Maar na een minuut of tien kregen de Kaatsheuvelnaren vat op het spel. Bij vlagen lieten de jongens van trainer Ad van Seeters het spel zien wat de trainer graag wil spelen. DESK combineerde er lustig op los maar verzuimde in de zestien meter de beslissende eindpass te geven waardoor de spitsen in stelling konden worden gebracht. Kansen waren er over en weer. Scheidrechter Weijers uit Oirsbeek keurde een doelpunt van Maarten Vos in de 32ste minuut wegens buitenspel af. De tweede helft was nauwelijks van start en DESK stond door een kopbal van de Sanden tegen de spelverhouding in met 0-1 achter. Blauw Geel ging achterover leunen en liet DESK komen. Rond de 70ste minuut zette DESK de tegenstander vast op eigen helft en kreeg ook kansen. In de 70ste minuut haalde een verdediger van Blauw Geel een bal van de lijn.

Volgens alles wat DESK een warm hart toedraagt een zuiver doelpunt, maar volgens grensrechter Gajadien had de bal de lijn niet helemaal gepasseerd. In de tweede helft bleef DESK achter de feiten aanlopen. Om meer stootkracht te krijgen wisselde Van Seeters Biemans, van Santbergen en Ulusan. Maar ook invallers Corman, Snoeren en Bink konden niets meer aan de stand veranderen. Doelman Hoevenaar zag in de slotminuten zelfs een bal op de kruising belanden.

De trainer van DESK was na afloop tevreden over de inzet van ‘zijn jongens’: “Je kunt nu eenmaal niet verwachten dat als je enkele weken bij elkaar bent een heel ander speltype beheerst”, luidde zijn analyse. Wel verweet hij zijn spelers gebrek aan concentratie bij de start van de tweede helft en dat er te weinig druk gezet werd in de zestien meter. “Als je dan een dergelijk doelpunt tegen krijgt, blijf je achter de feiten aanlopen. Toch kregen de spelers een compliment van de trainer: “Vooral in de eerste helft stond het goed en was het spel verzorgd. Volgens de trainer worden de contouren van het spel wat hij wil gaan spelen zichtbaar. “Maar wat wil je: “We zijn pas enkele weken bezig en Casper van Elsacker is vrijdagavond pas bij de groep gekomen. Van Seeters heeft er alle vertrouwen in dat als de groep op elkaar ingespeeld raakt de resultaten er vanzelf komen.

Opstelling DESK: Rini Hoevenaar, Mark Klijn, Frank Luppens Jasine Asrih, Frank Jongbloeds Stijn Biemans, Imdat Solmaz, Enis Ulusan, Caper van Elsacker, Thom van Santbergen, Maarten Vos