Interimbaas van Casade wordt royaal beloond
Kaatsheuvel - Koos Parie, de nieuwe interim-directeur van de Waalwijkse woningcorporatie Casade, krijgt een vergoeding van 700 euro per dagdeel.
Parie wordt twintig uur per week ingehuurd. Op jaarbasis komt de vergoeding neer op ongeveer 164.000 euro, rekening houdend met vijf weken vakantie. Dat is ongeveer evenveel als Casade nu kwijt is aan directeur Ad Gruijters. Die staat echter voor 36 uur op de loonlijst. Gruijters nam gisteren afscheid. Waarom is onbekend.
De salarissen van corporatiedirecteuren zorgen regelmatig voor ophef. Daarom pleit Aedes, de koepel van woningcorporaties, ervoor dat directeuren niet meer zouden moeten verdienen dan de Balkenendenorm. Die ligt rond de 180.000 euro.
Parie zit daaronder, omdat hij geen volledige werkweek draait. Zou dat wel zo zijn, dan zou hij tegen de drie ton opstrijken, uitgaande van een 36-urige werkweek. "Een nuance is wel dat Parie voor zichzelf werkt", zegt een woordvoerder van Aedes. "Dat betekent dat hij veel extra lasten zelf moet betalen. Maar dat laat onverlet dat het veel geld is, natuurlijk."
Volgens Casade valt de beloning binnen de normen. "En het is ons streven zo snel mogelijk een definitieve opvolger aan te stellen."
3 Comments:
Interim bestuurder of een gewone directeur het is buiten alle normen dat er zulke salarissen gegeven worden.
De woningcorporaties zijn ontstaan om de sociale woningbouw garant te stellen. De huren worden verhoogd en zijn voor een groep mensen al niet meer op te brengen en dan krijgt men huurtoeslag maar dat komt ook weer uit de grote pot en het geld blijft bij de woningbouwverenigingen hangen.
Zij gaan met het geld woekersalarissen geven en projectontwikkelaar spelen, dus politiek doe de ogen eens open, want dit is de omgekeerde wereld.
En als ik zie hoe de opzichters leven dan zullen die ook wel grof beloond worden en andere mensen die door zieke e.d in de probemen komen maar hun huis uit zetten.
En er is wel degelijk iets aan de hand anders zouden ze wel met een verklaring naar buiten komen.
Een aantal maanden geleden stond er een bericht in de krant over lagere winstcijfers bij woningbouwverenigingen. Woningbouwverenigingen houden zich de laatste jaren steeds meer bezig met wijkgericht werken. Op zich is dat niet erg maar men moet niet teveel op de stoel van een gemeentebestuur/raad gaan zitten. Woningbouwverenigingen kopen speeltoestellen aan ihv wijkgericht werken, kosten dus geld, en de gemeentes die lachen zich in de rondte, dat is de eerste winst voor hen. Vervolgens hebben de gemeentes enkel te zorgen voor het onderhoud. En als op termijn het toestel is verouderd komt er wel weer eennieuw in hkv wijkgericht werken. De term schoenmaker blijf bij je leest is denk ik op dit moment op zijn plaats.
En @ janijsel
het feit dat er zo'n mistig persbericht is gezonden door Casade en meteen inmiddels al 2 brieven naar de raad cq fractievoorzitters zegt al genoeg. Toen ik deze las heb ik mij ook gelijk de vraag gesteld he en waarom?
Zoiets vraagt gewoon om gedoe in de pers. Als je duidelijk bent hoeft niemand te gissen naar het waarom en is het binnen 1 dag afgelopen met het nieuws.
groet van Jacky Smit
Hoy Jacky,
het eventueel minder winst maken daar is weinig van te merken als je kijkt naar WSG en Casade door het aantal projecten waar ze aan deel nemen.
En wat betreft Het wijkgericht werken dat kost de gemeente behoorlijk wat geld daar er banen voor gecreeerd zijn met zeer
ondeskundige mensen en dat kost de gemeente behoorlijk wat geld.
Je kunt
niet ongestaft mensen van de millieustraat op een werk zetten waar men helemaal geen verstand van heeft en dat gaat ook regelmatig fout.
groetjes
Een reactie posten
<< Home