Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 03, 2010

Plannen voor nieuw wijkje in Kaatsheuvel vastgelopen .

Kaatsheuvel – Het plannen voor de bouw van een nieuwe wijkje, met vijftig tot tachtig woningen achter vijf bedrijven in de Mgr. Völkerstraat lijkt vooralsnog ver weg. Ongeveer zes jaar geleden kwam Forum Architecten uit Tilburg met het plan om achter vijf bedrijven, waaronder Autobedrijf Oppermans, de voormalige fabriek van Soeterboek, Schoenfabriek van Beers, Schoenhandel van den Hoven en een timmerbedrijf aan de Mgr. Völkerstraat een nieuw woonwijkje te bouwen. In ontwikkelaar Dungha en aannemersbedrijf OSDO uit Dongen werd een partner gevonden om het bouwplan te ontwikkelen.

Als de bedrijven zouden verhuizen, zou er 10.000 m2. grond beschikbaar komen voor nieuwbouw. Diverse bedrijven, waaronder schoenfabriek van Beers zagen wel wat in verhuizing naar het nieuwe industrieterrein Kets -West II en ging net als de vier andere eigenaren in zee met de projectontwikkelaar. De gemeente Loon op Zand liet echter weten vóór 1 januari 2009 geen ambtenaren vrij te kunnen maken om naar het plan te kijken.

Vooruitlopend op een eventuele wijziging van het bestemmingsplan en bouwvergunningen werden koopcontracten getekend. Door de perikelen bij de gemeente en de instortende woningmarkt heeft de aannemer nu besloten om allerlei redenen de stekker uit het project te trekken. “We waren vast van plan om naar Kets West II te verhuizen, maar daar moeten we nu ook van afzien. En wij zijn niet de enige”, stelt Wil van Beers van het gelijknamige schoenfabriek.

Volgens een andere verkoper, Joep van den Hoven, is het niet doorgaan van het bouwplan een gemiste kans voor de gemeente Loon op Zand. “Het gedeelte waar het hier om gaat is een klein industriegebied midden in het Rooi Dorp. Casade die in de Mgr. Völkerstraat nieuwbouw gaat plegen zit door de bedrijven met een milieucirkel, en hun bouwplannen kunnen hierdoor best vertraging op kunnen lopen”. Hij stelt dat samen met het nieuwe wijkje, het nieuwe Rooi Dorp en de bouwplannen bij Chalet Fontaine de kans om een prachtig dorpshart te bouwen verloren is gegaan.

Toch blijft Forum Architecten uit Tilburg optimistisch: “We gaan er alles aan doen om de zaak vlot te trekken en we gaan ons best doen om het alsnog rond te krijgen”, zegt een woordvoerder. De ambtenaar van de gemeente Loon op Zand die de zaak behandeld laat weten dat de betrokken partijen morgen uitgenodigd zijn voor een gesprek met hem en wethouder Ruud van Eijkeren (Openbare Ruimte, Pro3). “Wij gaan dan bekijken of wij in deze zaak een rol kunnen spelen. Maar op dit moment zijn de financiële risico’s voor de gemeente nog te groot”. Leden van de gemeenteraad zijn niet op de hoogte van de ontwikkeling van de bouwplannen.