Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 14, 2010

Wens Hennie Meijer in vervulling


Kaatsheuvel – De grote wens van Kaatsheuvelnaar Hennie Meijer gaat in vervulling. Meijer droomde ervan ooit zijn schilderijen met het vakantiepark Bosrijk als inspiratiebron te mogen exposeren. Wijkcoördinator Jaqueline de Bekker en René Pagie hoorden van de droom van Meijer en maakten het mogelijk dat hij 23 schilderijen kan exposeren in de Rode Loper. De Klussendiensten centrale heeft de schilderijen opgehangen. Vrijdagochtend om 10.30 wordt de expositie door de wijkcoördinatoren officieel geopend. Iedereen is dan welkom. Voor de bezoekers is er dan koffie met cake. De schilderijen kunnen voor 20 euro gekocht worden. “Van de opbrengst gaat 300 euro naar Villa Pardoes en eenzelfde bedrag naar Zorgboerderij Ora et Labora in ’s-Gravenmoer.

Volgens Meijer zijn de schilderijen leuk om iemand cadeau te doen of om ze bij je thuis te hangen. Het is de bedoeling dat in de toekomst meer mensen exposeren in de Rode Loper. “Iedereen die iets in zijn/haar mars heeftkan dan hier terecht”, aldus de Bekker. Om het ophangen gemakkelijker te maken wordt een railsysteem aangebracht. De expositie loopt tot 4 oktober. “Dit is het laatste wat ik doe voor Villa Pardoes”, stelt Meijer die nog wel doorgaat met schilderen.