Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 11, 2010

Vaart achter bouw Cafe Smit en bioscoop



KAATSHEUVEL De bouw van appartementen en winkels op het terrein van de voormalige bioscop en café van Jan Smit in Kaatsheuvel komt in zicht. De combinatie, de Bonth van Hulten en Volker Wessels Vastgoed hebben bij de gemeente Loon op Zand bouwplan ingediend. De bouw van het complex op de hoek van de Peperstraat en Nieuwe Markt begint mogelijk volgend jaar zomer.
Eind 2007 ging het voormalige Apollotheater en het café van de in 2006 overleden Jan Smit tegen de vlakte. Al die jaren ligt het terrein, midden in het centrum van Kaatsheuvel, braak. De bouwplannen voor dit terrein hebben veel tijd gekost. Nu ligt er een plan voor de bouw van elf (koop) appartementen met een vloeroppervlak van 130 tot 250 m2, met daaronder twee commerciële ruimtes. Deze commerciële ruimtes kunnen diverse ruimtes geknipt worden. Er is plaats voor meerdere winkels. Volgens directeur Huub Pleging van de Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk is het plan goed ontvangen bij de gemeente. Welstand heeft het plan al goedgekeurd.
Pleging: "Volgens de gemeente sluit het bouwplan goed aan bij het kernwinkelgebied van de Peperstraat. We hebben het parkeren opgelost door te parkeren achter het complex. Het bestaande parkeerterreintje met de rotonde wordt meegenomen met de herinrichting".
Wanneer de bouw precies start kan Pleging nog niet zeggen, omdat eerst het bestemmingsplan nog moet worden aangepast. "Maar ik denk dat we volgende zomer kunnen starten met de bouw". Maar mensen kunnen zich nu al melden bij Van de Zande Makelaardij in Kaatsheuvel, aldus Pleging, die denkt een jaar nodig te hebben voor de bouw

1 Comments:

Blogger M. Laros said...

Er worden weer appartementen bijgebouwd, terwijl er genoeg leeg staan. Betaalbare woningen bouwen voor starters is er weer niet bij, terwijl dit toch hard nodig is. 8 starterswoningen in plan Rosagaerde waar meer dan 100 reacties op kwamen, waren dan ook zo verkocht. Voor starters is het heel erg moeilijk een betaalbare woning te vinden. Over huren hoef je het al helemaal niet te hebben, want Casade heeft buiten een stuk of 5 of 6 seniorenwoningen niks in de aanbieding. Dus maar steeds overal appartementen bij bouwen..

12 september, 2010  

Een reactie posten

<< Home