Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 08, 2010

Redding voor kunstwerk De Leeuw blijft uit



KAATSHEUVEL - Het doek is nu definitief gevallen voor het wandkunstwerk van Marius de Leeuw in de raadzaal van het gemeentehuis in Kaatsheuvel.

Bij de gemeente heeft zich niemand gemeld, die het grote kunstwerk of een deel daarvan wil hebben. Belangstellenden moesten het kunstwerk op eigen kosten en risico uit de raadzaal halen.

Het gemeentehuis gaat plat voor nieuwbouw. Dat betekent ook het einde van het kunstwerk in de raadzaal. Volgens het college is het te duur om het veelbesproken kunstwerk te verwijderen, op te slaan en later elders terug te plaatsen. Ook was het maar de vraag of de kunst niet ernstig beschadigd zou raken bij zo'n operatie. Het kunstwerk was alleen nog te redden, als een andere partij het op haar kosten uit de raadzaal wilde halen. Maar niemand meldde zich.