Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 07, 2010

Tiende Kunstmarkt op nieuwe locatie

Kaatsheuvel – Aanstaande zondag organiseert de gemeentelijke kunstcommissie voor de tiende maal hun jaarlijkse kunstmarkt. Omdat het Marktplein op de schop gaat verhuist de kunstmarkt dit jaar naar de tuin van het Parochieel Centrum van de St. Janskerk aan de Hoofdstraat. Ook het kerkplein en de tuin voor de Pastorie komt vol te staan met kraampjes. De toegang is gratis.

De Markt wordt om 12 uur muzikaal geopend door Gehandicaptendrumband Prins Maurits. Burgemeester Wim Luijendijk verricht de officiële opening. “We hebben alles afgezocht naar geschikte locatie en we zijn ontzettend blij met de medewerking van het parochiebestuur”, stelt bestuurslid Jacky Smit. De bezoekers kunnen parkeren achter de Hoofdpoort.

De Kunstmarkt telt dit jaar 44 deelnemers. De kunst loopt uiteen van schilderijen, beeldhouwwerken, glaswerken, textielcollages, tassen en handgemaakte keramiek. In de pastorie tuin worden terrassen geplaatst, en de Tilburgse jazzband Bad-Duck uit zorgt voor de muzikale omlijsting. Net als andere jaren worden de mooiste twee- en driedimensionale beoordeeld door een jury. De winnaars kregen een expositie aangeboden in het gemeentehuis. “We hebben geen geschikte ruimte kunnen vinden om te exposeren. De winnaars krijgen nu hun staangeld terug”,aldus Smit. De Sint Janskerk is tijdens de Markt open. In een aparte kraam wordt wijn, het St. Janneke en de granietkaars verkocht waarvan de opbrengst is voor de renovatie van de kerk. De Kunstmarkt duurt tot 17 uur.