Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 07, 2010

Laatste kans op boek ‘Leven met leer’


De schrijfsters Marlie Michiels (links) en Hetty Dekkers: “De Langstraat mag wel eens wat trotser zijn op haar verleden.”

Kaatsheuvel/Waalwijk – De belangstelling voor het boek ‘Leven met leer’, met persoonlijke verhalen uit de Langstraatse schoenen- en lederindustrie, is boven verwachting. Half augustus stond de teller al op ruim 1400 inschrijvingen, wat in de markt van regionale boeken een bestseller genoemd mag worden. Wie nog interesse heeft in deze eenmalige uitgave, moet snel zijn. Het boek komt niet in de winkels te liggen, maar is alleen verkrijgbaar via voorintekening. Dat kan nog tot 17 september.

‘Leven met leer’ is een uitgave van de Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum in samenwerking met Schoenen en Ledersociëteit de Langstraat (SeLL). Het boek bevat 34 interviews met oudgedienden uit de sector, is voorzien van de geschiedenis van de branche in vogelvlucht en aangevuld met een aantal historische wetenswaardigheden. De geïnterviewden komen uit Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Drunen en Vlijmen. Zij vormen samen een dwarsdoorsnede van de branche; niet alleen schoenfabrikanten en leerlooiers, maar ook ontwerpers, handelaren, transporteurs, opleiders, onderzoekers en toeleveranciers. Het resultaat is een unieke verzameling persoonlijke verhalen en anekdotes uit de eerste hand, die een extra dimensie toevoegen aan de regionale geschiedenis vanaf de jaren veertig.

Het 192 pagina’s tellende boek is geschreven door Marlie Michiels en Hetty Dekkers, is rijkelijk geïllustreerd met niet eerder gepubliceerde foto’s en fraai vormgegeven door Studio Piet Pulles. Het boek kost € 17,95 en wordt eind oktober geleverd, net voor de feestdagen. Kijk voor meer informatie over het boek en voor een inschrijfformulier op de website www.vriendenschoenenmuseum.nl. U kunt ook een folder met inschrijfformulier ophalen, onder meer bij het Schoenenmuseum aan de Elzenweg 25 in Waalwijk en bij het VVV aan de Peperstraat 6 in Kaatsheuvel.