Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 08, 2010

Kaatsheuvel beleven op veertig meter

KAATSHEUVEL - De renovatie van de Sint Janskerk aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel staat zaterdag centraal tijdens de Open Monumentendag.

Bezoekers kunnen voor 5 euro de omgeving vanuit een veertig meter hoge lift bekijken. Om 11 uur wordt een thermometer onthuld met de stand van de financiƫle actie. Aansluitend en om 13.30 uur is in het Parochieel centrum de presentatie 'De parochie in het licht van het verleden'. Verder zijn er workshops, een diapresentatie over de restauratie, een fototentoonstelling en een prijsvraag. Er wordt een grote vlieger in de vorm van een monument met de wijzers op vijf voor twaalf opgelaten. Kinderen kunnen zelf een vlieger maken. Van 12 tot 16 uur zijn de vier katholieke kerken in de gemeente geopend. Er is een fietspuzzeltocht langs de vier kerken en twee kapellen in de gemeente.