Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 19, 2010

Mantelzorgwoning’ is inzet van rechtszaak

DE MOER – Vier jaar geleden infor­meerde J. Huggers uit De Moer bij de gemeente Loon op Zand of hij in de schuur van een boerderij aan de Pastoor Kampstraat een ‘man­telzorgwoning’ mocht bouwen. De woonruimte in de stal is er in­middels, maar of burgemeester en wethouders bereid zullen zijn die te legaliseren, is maar zeer de vraag. Dat bleek bij de bestuurs­rechter in Breda. Toen Huggers vier jaar geleden bij de gemeente langs ging, was hij nog geen eigenaar van de boerde­rij. Hij legde zijn plannen voor en op grond van de reactie die hij kreeg, besloot hij de woning met stal eraan alvast te kopen. Hij knap­te het woonhuis op voor zijn doch­ter en ging zelf met zijn vrouw in een woonruimte in de voormalige stal wonen. Zijn bouwaanvraag uit 2006 is echter afgewezen. Huggers ging tegen dat besluit in bezwaar, maar hoorde jaren niets. Totdat het dagelijks gemeentebestuur in februari van dit jaar zijn bezwaren van tafel veegde.

De gemeente Loon op Zand han­teert een maximaal oppervlak van 80 vierkante meter voor mantel­zorgwoningen en de woonruimte van Huggers en zijn vrouw is gro­ter. Bovendien zou het totale woonoppervlak in de voormalige boerderij ruimschoots het daar­voor geldende maximum van 600 kubieke meter overschrijden.

Uitspraak over zes weken