Kaatsheuvelse winnaar kookwedstrijd droomt van eigen eetboerderij
KAATSHEUVEL – Zaterdagavond sleepte Kaatsheuvelnaar Peter Timmermans de prestigieuze titel ‘Beste Brabants Amateurkok 2010’ in de wacht.
De kandidaten moesten voor een tweekoppige jury koken met pure streekproducten.
Aan de wedstrijd die uit tien rondes en een finale bestond, deden 54 hobbykoks uit de gehele provincie mee. Timmermans, zelf een echte Bourgondiër die van streekproducten houdt, droomt ervan om samen met zijn vrouw en dochter een boerderij te kopen met een grote keuken en een ruimte waar hij gasten kan ontvangen en die hij heerlijke gerechten voor kan zetten.
De droom is volgens Timmermans door alle media-aandacht een grote stap dichterbij gekomen. Koken is voor de 35-jarige politieagent een uitlaatklep voor zijn werk. Het liefst maakt hij gerechten met lamsvlees. „Lamsvlees is heel veelzijdig. Een mooi boutje lekker laten sudderen en met harde groenten opdienen”, klinkt het deskundig.
Toen hij van de kookwedstrijd ‘Lekker van Streek’ hoorde, die door Omroep Brabant werd georganiseerd, schreef hij meteen in.
„Toen ik de tweede ronde doorkwam, ging ik er vol voor. Ik ben naar restaurant De Molen gefietst met de vraag of ik niet mocht leren koken in een professionele keuken”.
Eigenaar Jerry van der Pluijm en chef-kokWouter van Laarhoven van waren meteen enthousiast.
Timmermans werd van augustus tot nu twee dagen per week twee uur gecoacht door Van Laarhoven.
Van 10.00 tot 12.00 uur kreeg hij les en als tegenprestatie hielp hij tot 16.00 uur mee in de keuken.
In de week voor de finale heeft hij vijf dagen vrijaf genomen en was hij te vinden op zijn leerplek. Hoe fanatiek hij is, blijkt ook uit het feit dat hij, om een ronde verder te komen, 225 kilometer op één dag reed om verse producten voor een gerecht te vergaren.
„ Zo’n gepassioneerde leerling hebben we nog nooit gehad. Het enthousiasme spat ervan af”, aldus Van Laarhoven. Toen bekend werd dat Timmermans gewonnen had, klonk er een concert van deksels door de keuken. Het gezin Timmermans werd getrakteerd op een etentje.
„Hij is een van ons geworden”, aldus Jerry van der Pluijm. Naast de titel won Timmermans een culinaire VIP-trip voor vier personen door Brabant met workshops en etentjes. De droom van een eigen boerderij waar gasten direct van het land kunnen eten, komt dus steeds dichterbij. Wie weet heeft de Kaatsheuvelnaar binnenkort dan tóch zijn eigen restaurantje. „Want het blijft een droom om zelf voor anderen te koken.”
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home