Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, november 15, 2010

Voorzitter Kienkeurig ereburger Chojnice

WAALWIJK, 11 november 2010 – De Poolse stad Chojnice heeft er een ereburger bij. Albert Menheere, voorzitter van de Stichting Kienkeurig, viel kort geleden deze eer te beurt. Chojnice heeft nu officieel twee ereburgers. Al eerder werd Kienkeurigbestuurder Jos Collard op deze bijzondere manier onderscheiden. Het stadsbestuur van Chojnice wil hiermee zijn dank betuigen aan de Waalwijkse stichting voor de vele liefdadigheidsprojecten voor personen met een beperking, chronisch zieken en senioren in en om Chojnice.

Voorzitter Albert Menheere was duidelijk aangedaan toen hem de versierselen werden uitgereikt, die horen bij het ereburgerschap. “Eigenlijk willen wij als stichting altijd op de achtergrond blijven. Het gaat namelijk niet om ons, maar om de mensen die wij helpen. Zij zijn belangrijk. Zij moeten worden geholpen. Zij hebben hulp nodig. Dat wij toevallig die hulp kunnen bieden, dat is eigenlijk bijzaak. Het gaat om de hulp, niet om de hulpverlener.”

Extra steun en hulp
Al vele jaren lang zet Kienkeurig acties op touw waarmee geld en goederen worden ingezameld. Hiermee realiseert de stichting samen met de stad Chojnice en projecten voor personen die extra steun en hulp kunnen gebruiken. Omdat Kienkeurig een compacte organisatie met korte lijnen en intensieve contacten in Chojnice is, komt de hulp snel en op de juiste plek terecht. Momenteel is Kienkeurig onder meer actief met projecten voor scholen, kindertehuizen, verzorgingstehuizen, een voedselbank en een hospice voor terminale patiënten.

Kienkeurig was enige tijd geleden aanwezig tijdens de Chojnice Dagen. Daar presenteerde de stichting zich tijdens de jaarmarkt. Mede dankzij de medewerking van kringloopwarenhuis Twiddus, HAQ Signbrothers, Fresh Food Service, ICS Dry Ice, Bureau Baarda, Bouwbedrijf Van Wijnen Zuid, Moonen Attractieverhuur en De Zeeuw Hoogvliet kon Kienkeurig een ‘Hollandse’ stand inrichten. Niet alleen presenteerde Kienkeurig zichzelf, ook werd een bedrag van 1.650 euro geschonken aan TPH, een organisatie die palliatieve zorg biedt. Verder reikte Kienkeurig de prijs voor het beste lokale project uit. De stichting Wspolna Ziemia, die zich bezighoudt met jongereneducatie op het gebied van voeding, milieu en cultuur, mocht 600 euro in ontvangst nemen. Een laatste donatie van 400 euro wordt besteed aan families die dakloos zijn door recente overstromingen. Bron: persbericht