Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 14, 2010

Nederlaag komt hard aan bij DESK

Nederlaag komt hard aan bij Kaatsheuvelnaren

Zeelst - De nederlaag die DESK leed bij koploper UNA (2-0) dreunt nog hard na in het Kaatsheuvelse kamp. Volgens trainer Ad van Seeters speelden de Dessers een redelijk goede wedstrijd. “Dit was de beste tegenstander die we hebben gehad”, concludeerden de supporters van UNA. Maar centraal in de wedstrijd stond het gedrag van de bank van UNA, die 90 minuten lang tot ergernis van Ad van Seeters en zij staf, scheidrechter Holties uit Oosterhesselen probeerden te beïnvloeden.

Vooral in het eerste halfuur waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. UNA kreeg een paar kansjes maar de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Na een half uur kregen de Zeelstenaren wat meer van op het spel van DESK , die het zonder de geschorste Enus Ulusan moesten doen. Net voor de rust raakte een speler van Una de lat. Hetzelfde overkwam even later Casper van den Elsäacker. De ruststand (0-0) was dan ook terecht.

Na de rust werd het allemaal wat onvriendelijker. Maar toch DESK kreeg kansen. Zo moest de inzet van Thom Koot, die in het veld gekomen was voor Thom van Santbergen van de lijn worden gehaald. Toen in de 62ste minuut er een overtreding gemaakt werd op Yassine Asrih en hij geblesseerd raakte scandeerde de bank, en daarna ook de tribune dat hij niets mankeerde. De toon was gezet. Even later ging Imdat Solmaz (te hard) een duel aan. De hele aanhang van UNA inclusief de trainer en de reservebank schreeuwde om een rode kaart. Die trok scheidsrechter Holties dan ook. “Ik pakte hem hard aan, maar ik wilde de bal spelen”, was excuus van Solmaz. Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen. Van Seeters bracht Joost-Willem Bink nog voor Thom van Santbergen, en Jorg Snoeren voor Frank Jongbloeds, maar de gaten die met name op het middenveld vielen waren niet meer te belopen.

Hoe belangrijk Solmaz is, bleek wel toen DESK met tien man kwam te staan. In de 82ste minuut speelde Erwin Isbouts zich vrij en hij passeerde met een droog schot zowel de verdediging als Rini Hoevenaar: 1-0. In de 90ste minuut scoorde Brian Boogers de beslissende treffer en bepaalde de eindstand op 2-0. Opmerkelijk dat ‘dragende’ spelers als Asrih, Ulusan en Solmaz allemaal al een keer rood hebben gekregen.

Ondanks het terechte verlies was trainer van Seeters tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg: “We hebben had gewerkt, maar in zo’n wedstrijd heb je eigenlijk een uitblinker nodig en die ontbrak bij ons. Volgens de trainer stond de ploeg goed maar ging er te weinig dreiging van uit. Van Seeters stak zijn verbijstering over het overdreven gedrag vanuit de dug-out van UNa niet onder stoelen of banken. “Het is een trend dat je in en buiten het veld de scheidrechter probeert te beïnvloeden. “Ook bij PSV. Kijk maar naar Fred Rutten, die constant de vierde man tracht te beïnvloeden. Door de overwinning UNO acht punten voorsprong op EHC en DESK. Volgende week zal DESK het moeten doen zonder Solmaz. Een zware klus wacht.