Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 13, 2010

‘Onvrede groeit in Loon op Zand’

KAATSHEUVEL – Inwoners van Loon op Zand nemen het gemeen­tebestuur steeds minder serieus en de onvrede groeit. Die harde con­clusie trekt coalitiepartij Lijst Loon op Zand. „ Als je als ondernemer of burger met de gemeente te ma­ken krijgt, dan drijft het gebrek aan daadkracht de mensen vaak tot wanhoop”, aldus fractievoorzit­ter Jan Brekelmans. Volgens hem lopen het aanzien van de gemeen­te en het ambt van gemeenteraads­lid flinke deuken op.

Lijst Loon op Zand wond er don­derdagavond tijdens de begrotings­vergadering geen doekjes om. De partij die samen met Gemeentebe­langen en Pro3 in Loon op Zand de coalitie vormt maakt zich grote zorgen over het imago van de ge­meente.


„ De inwoners hebben geen idee meer waar de gemeente nu mee bezig is”, stelde Brekelmans vast. „Daardoor ontstaat veel scepsis on­der de mensen.” Volgens hem is de begroting ieder jaar doorspekt van compromissen, „waardoor we de echte besluiten voor ons uit schuiven”.

Brekelmans merkt dat veel onder­nemers en burgers in Loon op Zand stuiten op gebrek aan daad­kracht en duidelijkheid. „Het wordt daardoor als raadslid lastig om het verhaal van de gemeente uit te leggen.”

De forse kritiek klonk burgemees­ter Wim Luijendijk „niet helemaal vreemd in de oren”. Ook het colle­ge hoopt zaken soms sneller van de grond te krijgen. Volgens Luij­endijk zijn al stappen gezet om processen te versnellen. „En we ontvangen daar ook al positieve be­richten over. Maar het kan nog be­ter.” Luijendijk wees wel op ver­plichte, vaak tijdrovende wettelijke procedures die nu eenmaal ge­volgd móeten worden en waar de gemeente verder weinig invloed op heeft.

Brekelmans vindt dat nu eindelijk eens rust moet komen in de ge­meentelijke organisatie, zodat ze toe kan komen aan haar taken. „Het gaat al tien jaar over organisa­tieveranderingen, steeds gepaard met forse uitgaven, om dat voor el­kaar te krijgen.” Volgens Lijst Loon op Zand wordt de gemeenteraad ook veel te vaak geconfronteerd met besluiten die al genomen zijn en waar de poli­tiek pas achteraf om toestemming en de noodzakelijke euro’s wordt gevraagd.

Brekelmans riep op nu echt ver­nieuwend te gaan besturen, zoals aangekondigd, om zo het vertrou­wen van de burgers in het gemeen­tebestuur terug te winnen. „ Laat ons weer trots zijn om raadslid te zijn van een daadkrachtige en so­ciale gemeente”, zo sloot hij zijn kritische betoog af.

Fractievoorzitter Gert-Jan van den Dries van oppositiepartij CDA vond dat Brekelmans een wel erg negatief beeld schetste. Hij wees er­op dat de gemeente Loon op Zand helemaal niet zo slecht scoorde bij eerdere onderzoeken onder inwo­ners.
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

3 Comments:

Blogger janijsel said...

Geachte hr in 't Groen,
zou U zo vriendelijk willen zijn om mij art. bij het goede bericht te plaatsen.

16 november, 2010  
Blogger Kaatsheuvel said...

Ik kan zelf geen reacties verplaatsen. Het enige wat U kunt doen is reactie copieren en bij het huiste verhaal plaatsen.

Groet,

17 november, 2010  
Blogger janijsel said...

1 reactieDit venster sluiten Naar reactieformulier gaan
janijsel zei...
Dat de gemeente niet geloofwaardig is en dat de burger de gemeenteraadsleden niet serieus neemt daar komt dhr Berkelmans wel laat achter.
Als je bv.aktief bent in de sport en zo een grote achterban hebt wil dat nog niet zeggen dat je verstand van politiek hebt.
Je moet altijd onderaan beginnen en niet ineens op een verkiesbare plaats gezet worden daar men dan niet weet waar het over gaat terwijl men wel grote beslissingen neemt.
En vwb de nieuwe aanpak van besturen zals men voor ogen heeft om zo te kunnen bezuinigen op
de ambtenaren is en blijft een utopie daar er geen enkele ambtenaar ontslagen zal worden en er alleen maar geschoven zal worden, zodat men dan uit een andere ruif gaat eten. Er zijn voorbeelden te over want zo gaat het al jaren.En wat de externe krachten betreft die hebben de laatste jaren goud geld verdient neem alleen maar als voorbeeld dhr Mark Vaalvan B en O.

13 november, 2010

21 november, 2010  

Een reactie posten

<< Home