Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 11, 2010

Hockeyclub DES schreeuwt om nieuw veld

KAATSHEUVEL – De Kaatsheuvelse hockeyvereniging DES heeft drin­gend behoefte aan een derde kunstgrasveld. Eind deze maand start de vereniging met een grote actie om geld binnen te halen. De aanleg van zo’n veld kost de club ongeveer 350.000 euro. Daarnaast is nog een bedrag van 100.000 eu­ro nodig voor werkzaamheden zo­als het aanpassen van het club­huis, het terrein en de kleedka­mers.

Binnenkort dient het bestuur een subsidieaanvraag bij de gemeente in. „Ik heb goede hoop dat we met de gemeente tot een regeling ko­men”, stelt voorzitter Paul Ruijg­rok. Mocht de gemeente geen me­dewerking verlenen dan is de vere­niging genoodzaakt draconische maatregelen te nemen. „Het klinkt hard, maar dan moeten we com­plete teams naar huis sturen.”

Volgens Ruijgrok geeft de bond aan dat bij meer dan 650 actieve le­den een derde kunstgrasveld nood­zakelijk is. DES heeft er 764. Mocht het veld er niet komen, dan moet de club wedstrijden op zon­dag voortaan van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat inplannen. Ook wordt mogelijk uitgeweken naar Waalwijk. Zelfs het invoeren van een ledenstop behoort tot de mogelijkheden.

Het bestuur is er zich van bewust dat niet alles van één kant kan ko­men. Zo is onlangs de contributie met 10 euro per lid verhoogd. Dit geld wordt opzijgezet voor een nieuw veld. Daarnaast is een lijst met ideeën voor acties opgesteld, waarmee de club 100.000 euro hoopt binnen te halen. Ook is door de sponsorcommissie een plan opgesteld om mogelijkheden die het derde veld aan reclame-in­komsten biedt te verzilveren. Dit kan volgens Ruijgrok mogelijk 60.000 euro per jaar opleveren. „Maar alle inspanningen ten spijt, we hebben de gemeente nodig. En het laatste wat we willen is het creëren van hangjongeren.”