Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 07, 2010

Desk herstelt zich goed van ‘missstap’.

Kaatsheuvel – Desk heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Papendrecht gerehabiliteerd van de klap van vorige week, toen de ploeg van Van Seeters met 8-1 een afstraffing kreeg van Venray. Niet dat het tegen Papendrecht een grootste wedstrijd speelde, maar de ploeg was in elk geval geconcerteerd. De gasten gingen, zonder echt gevaarlijk te zijn, voortvarend van slag. DESK kreeg daarentegen door Marten Vos en tweemaal Solmaz grote kansen om de score te openen. Echter zonder resultaat. Papendracht speelde op de counter, maar de defensie van de Kaatsheuvelnaren stond goed. Vooral Yasine Asrih was niet te kloppen. De ploegen gingen met een terechte 0-0 stand rusten.

Na de hervatting nam DESK het initiatief. Wederom kreeg Solmaz een open kans, maar hij verzuimde te scoren. Maar ook een inzet van de gasten belandde op de lat. Doelman Marko Katic, die de geschorste Rini Hoevenaar verving keepte prima. Het venijn zat duidelijk in de staart. In de 91 ste minuut haalde doelman Lee Quincy Check A Lam, in het strafschopgebied Casper van de Elsäcker onderuit. Scheidrechter Bengali uit Utrecht wees naar de middenstip. Solmaz verzuimde niet en scoorde de 1-0. De Dessers dachten de overwinning al op zak te hebben. Maar één minuut later kreeg DESK een strafschop tegen: “Er werd een speler van Papendrecht onderuit getrokken”, was het relaas van de scheidsrechter. De Vos passeerde Katic koeltjes en bracht de eindstand op een terechte 1-1.

Aanvoerder Frank Jongbloeds was tevreden met de inzet van de spelers van DESK. “We hebben keihard geknokt en we hadden voor rust al met 2-0 voor kunnen staan. “In de slotfase geeft de scheidsrechter nog een strafschop aan Papendrecht. Jammer”. Jongbloeds kon echter wel leven met het gelijke spel. Trainer Ad van Seeters was opvallend optimistisch. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar ik heb prachtige aanvallen gezien met mooie driehoekjes”. Hij vervolgt: “Dit Papendrecht is door het countervoetbal moeilijk te bespelen. Onze defensie stond als een huis”. De trainer die even tevoren zijn voor twee jaar bijgetekend had ziet perspectieven voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen koploper UNA. In elk geval zal het veld minder zwaar zijn, want UNA speelt op een hoge kwaliteit kunstgras.