Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 06, 2010

‘Onrust over strenge regels bossen blijft’

KAATSHEUVEL – Kampeeronderne­mers in de gemeente Loon op Zand zijn nog altijd erg ongerust over plannen van Natuurmonu­menten om de toegang tot de na­tuurgebieden te beperken. Dat stel­den de fracties van CDA en VVD donderdagavond tijdens de gemen­teraadsvergadering.

Zij pleitten voor steun aan de be­trokken kampeerboerderijen. Wet­houder Ruud van Eijkeren (Pro3) verwacht dat ondernemers en Na­tuurmonumenten er wel samen uit zullen komen. Als dat echt niet lukt, wil de gemeente Loon op Zand wel als bemiddelaar probe­ren op te treden, beloofde Van Eij­keren.

Een aantal eigenaren van kampeer­boerderijen maakt zich zorgen over mogelijke strengere regels van Natuurmonumenten, Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het afsluiten van bepaalde gedeeltes van het bos voor bezoekers en het wellicht uitsluiten van groepsactiviteiten na zonsondergang.

De kampeerondernemers vrezen daardoor in de toekomst veel gas­ten te gaan verliezen. Volgens Na­tuurmonumenten is het overleg nog gaande, maar wil ze de activi­teiten in het donker wel eerder af­bouwen dan stimuleren. Daarbij wijst de organisatie op de belan­gen van de natuur en omwonen­den.

Wethouder Van Eijkeren had on­langs overleg met de Lokaal Toeris­tische Adviesraad (LTA) in Loon op Zand over dit onderwerp. Enke­le eigenaren van kampeerboerderij­en hebben daar inderdaad hun zor­gen geuit, stelde de wethouder donderdagavond. Maar hij heeft na het overleg niet de indruk dat alle kampeerondernemers moeite hebben met de plannen.

Volgens VVD- gemeenteraadslid Frank van Wel gaat het toch echt om meerdere kampeerboerderijen die zich zorgen maken. „ Ze zijn erg ongerust en na het overleg met de LTA hebben onze fracties op­nieuw zorgwekkende geluiden ont­vangen”, betoogde Van Wel na­mens VVD en CDA.

De twee oppositiepartijen in de ge­meenteraad van Loon op Zand de­len de mening van de bezorgde on­dernemers. „ Zij krijgen last in hun bedrijfsvoering als de beperkende maatregelen van Natuurmonu­menten doorgaan.”