Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 09, 2010

ISD wil meer jongeren aan werk helpen

DE LANGSTRAAT – De werkloosheid onder jongeren tot 27 jaar is in De Langstraat stevig gestegen. In de periode van december 2008 tot ok­tober dit jaar groeide het aantal werkloze jongeren van 156 naar 211 (35 procent).

Voor de Intergemeentelijke Sociale Dienst Midden-Langstraat (ISD) is dit aanleiding om de komende tijd extra in te zetten op werk voor werkloze jongeren. De ISD werkt daarbij samen met UWV Werkbe­drijf. Het streven is tot eind februa­ri volgend jaar dertig jongeren aan een baan of een werkervarings­plaats te helpen. Volgens een woordvoerder van de ISD is het de bedoeling jongeren intensief te begeleiden naar een baan of werkervaringsplaats. De ISD richt zich daarbij ook op schoolverlaters en kwetsbare jonge­ren.

De begeleiding bestaat onder meer uit leren solliciteren, bijscho­ling en cursussen. Per jongere wordt bekeken wat nodig en nut­tig is om kansen te krijgen op de arbeidsmarkt. Hierbij worden ook re-integratiebedrijven (Randstad en SagEnn) en het Regionaal Op­leidingscentrum (ROC) ingescha­keld.

De ISD benadert bedrijven en in­stellingen om jongeren werk of een werkervaringsplaats aan te bie­den. Om dat (financieel) aantrekke­lijk te maken, gaat dat volgens een detacheringsformule, waarbij de ISD een aantal werkgeversverplich­tingen op zich neemt.

„Dat kan bedrijven en instellingen over te streep trekken om deel te nemen aan dit project. Het is een aantrekkelijke manier om een vaca­ture in te vullen”, zegt ISD-direc­teur Marion van Limpt. De drie bij de ISD aangesloten gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand hebben hun medewerking al toegezegd. Heusden laat inmiddels enkele jongeren werkervaring op­doen binnen de gemeentelijke or­ganisatie.

Het project maakt onderdeel uit van het Regionale Actieplan Jeugd­werkloosheid. De financiering is onder meer afkomstig van het Eu­ropees Sociaal Fonds.