Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 12, 2010

Politiebureau gaat toch weer open

WAALWIJK – De lobby van de Waal­wijkse burgemeester Nol Kleijn­geld heeft gewerkt: het politiebu­reau in Sprang- Capelle gaat bin­nenkort weer open voor publiek. Van maandag tot met vrijdag is er dan van 9.00 tot 17.00 weer vrije inloop mogelijk. Aangiftes worden op afspraak verwerkt of via inter­net of de telefoon. Het politiebu­reau in Nieuwendijk blijft alleen open op afspraak.

Het politiebureau in Sprang- Capel­le doet dienst voor de inwoners van de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. Afgelopen zomer kwam plotsklaps de mededeling dat de korpsleiding besloten had de aangiftebalie te sluiten. Niet al­leen burgemeester Kleijngeld ver­zette zich tegen dat besluit. Hij werd gesteund door zijn collega Wim Luijendijk van Loon op Zand en de raden van de twee be­trokken gemeenten.

Gisteren heeft het regionaal colle­ge van de politie Midden en West Brabant besloten dat het politiebu­reau in Sprang- Capelle een Politie Service Punt wordt. Een nieuwig­heid is dat hierbij ook vrijwilligers ingezet zullen worden om de balie te bemensen. Deze vrijwilligers worden hiervoor speciaal opge­leid. Binnenkort begint de wer­ving van kandidaten. Over een jaar wordt beoordeeld hoe dit sys­teem werkt. Het besluit om aangifteloketten te sluiten was het gevolg van de op­dracht aan de korpsleiding om ste­vig te bezuinigen. In de gemeen­ten Waalwijk, Loon op Zand en het Land van Heusden en Altena ontstond een golf van protest. De inwoners waren plotseling aange­wezen op Oosterhout. Burgemees­ter Kleijngeld liet onder meer we­ten het onaanvaardbaar te vinden dat de politiezorg in de noord- oost flank van de regio werd uitgekleed. Hij wees op de miljoenen toeristen die jaarlijks dit gebied bezoeken.

Kleijngeld toonde zich gisteren ui­termate verheugd over de omme­keer. Nog niet duidelijk is wan­neer de nieuwe regeling voor het politiebureau in Sprang- Capelle in­gaat.
Bron: Brabants Dagblad De Langstraat