Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 09, 2010

Mes gaat in huldiging van sportkampioenen

KAATSHEUVEL – Loon op Zand pakt de huldiging van de sportkampioe­nen minder groot aan om zo geld te bezuinigen. Alleen sporters tot 18 jaar worden nog in het zonnetje gezet. De gemeente stopt met de traditionele huldiging van de vol­wassen kampioenen.

Vrijdag 4 februari is er weer een bijeenkomst in de Werft in Kaats­heuvel voor de sportkampioenen van 2010. Volgens de gemeente heeft onderzoek onder de vereni­gingen uitgewezen dat de huldi­ging vooral de jeugd motiveert en stimuleert. Daarom is besloten om het evenement alleen nog voor de­ze categorie te houden.

Het versoberen van het evene­ment moet geld opleveren. Naar verwachting vallen de voorberei­dingskosten lager uit. Ook met an­dere zaken, zoals bijvoorbeeld cate­ring, is de gemeente vermoedelijk goedkoper uit.

Vorige keer was de huldiging in het gemeentehuis. Maar dat ligt nu plat voor nieuwbouw. Daarom moet dit keer wel uitgeweken wor­den naar sociaal-cultureel cen­trum De Werft. „Voor het vorige evenement was 2.000 euro be­schikbaar”, aldus de gemeente­woordvoerster. „ Maar daar zijn de ambtelijke uren nog niet bij gere­kend.” Hoeveel nu uiteindelijk be­spaard wordt, durft de gemeente nog niet te zeggen. De hoop is dat het zo’n 25 procent goedkoper kan.

Net als voorgaande jaren worden 4 februari niet alleen de jeugdkam­pioenen gehuldigd, maar ook de jeugdsportploeg en jeugdsportta­lent van 2010 gekozen. Verenigin­gen kunnen hiervoor nog tot 31 de­cember kandidaten aandragen.
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster