Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 04, 2011

'Judo-opa' voorkomt aanval van kleinzoon

LOON OP ZAND - Doordat de 69-jarige opa uit Loon op Zand verschillende judotechnieken beheerst, kon hij voorkomen dat zijn kleinzoon hem met een mes zondagavond verwondde. Hij hield de 26-jarige man in de houdgreep tot de politie hem later even verderop arresteerde.

De politie kon daarom zondagavond de kleinzoon, die zich hevig verzette, aanhouden op verdenking van bedreiging.

De 69-jarige man uit Loon op Zand (de opa van de verdachte) verklaarde dat hij omdat hij in het verleden aan judo had gedaan kon voorkomen dat zijn kleinzoon hem met een mes verwondde.

Tijdens een ruzie had de verdachte drie of vier messen uit de keukenla gepakt. Opa had zijn kleinzoon daarna in een houdgreep gepakt en een armklem aangelegd om te voorkomen dat hij gestoken zou worden.

De 26-jarige man vluchtte de woning uit waar hij later, op basis van een signalement, kon worden aangehouden. Tijdens de ruzie was een salontafel beschadigd. de opa kwam er vanaf met een stijve arm van de worsteling met zijn kleinzoon.