Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 11, 2011

Monsterrit naar poolcirkel voor Villa Pardoes

KAATSHEUVEL – Bas van de Ven (36) uit Dongen en de even oude Oliver Sassen uit Kaats­heuvel gaan vanaf zaterdag met een doodgewone Volvo 40 in één week tijd op en neer vanuit Lich­tenvoorde naar de poolcirkel, een afstand van ongeveer 7000 kilome­ter.

Dat doen ze met nog zestig andere koppels die deelnemen aan ‘ The Arctic Challenge Tour 2011’. Rij­den over sneeuw en ijs, barre om­standigheden, navigeren en antici­peren bepalen het avontuur. Maar er is ook het goede doel, voor het Dongense- Kaatsheuvelse koppel is dat Villa Pardoes, het vakantiever­blijf bij De Efteling voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Bas van de Ven heeft ‘helemaal niks’ met rallysport of andere uit­dagingen in barre winterse om­standigheden: „Ik ben een paar keer wezen skiën, verder niks.”

Zijn teamgenoot én collega bij een passagiersrederij in België, Oliver, reed de Challenge al eerder en zocht een nieuwe teamgenoot.

Van de Ven had er wel zin in: „ De spanning en het gedoe, dat trekt me.” Sassen heeft voor de Challen­ge een ‘doodgewone’ Volvo ge­kocht die niet speciaal geprepa­reerd is: „ Alleen winterbanden en een zware accu. En er is een sys­teem ingebouwd, waardoor vrien­den en kennissen kunnen volgen waar we zitten. Verder niks. Na af­loop gaan de stickers van de auto en wordt ie gewoon verkocht.”

Als goed doel was Villa Pardoes gauw gevonden, zegt Van de Ven: „ Oliver woont zo ongeveer naast De Efteling. Villa Pardoes was wel blij met onze steun. Regionaal is dit initiatief volop bekend; wij pro­beren daar landelijke aandacht aan toe te voegen.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur Kees den Exter