Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 20, 2011

Vertraging voor Loonse Kasteelweide

LOON OP ZAND – De Kasteelweide in Loon op Zand is waarschijnlijk pas in mei of juni van dit jaar te ge­bruiken voor evenementen.

De grote herinrichting van het ter­rein heeft vertraging opgelopen door het koude weer. Maar ook het aanvullende onderzoek naar explosieven kostte extra tijd. Bij de weide zijn twaalf delen van muni­tie aangetroffen. Deze zijn inmid­dels verwijderd en zo nodig tot ontploffing gebracht.

De Kasteelweide moet straks een levendige en groene ontmoetings­plek worden voor recreatieve acti­viteiten en evenementen. Na jaren van voorbereiding is onlangs ge­start met dit werk. Zo krijgt het terrein een betere bodemstruc­tuur, grasmat en meer faciliteiten voor evenementen.

Eerder was de hoop dat vanaf maart de weide weer helemaal klaar zou zijn voor gebruik. Maar de gemeente houdt er nu rekening mee dat het terrein pas vanaf mei of juni beschikbaar is voor evene­menten. Dat heeft met name te maken met de kwaliteit van de grasmat.

Probleem blijft de aanleg van een fietspad van Ecliptica naar de Kas­teellaan. De gemeente ziet dat pad het liefst over de laan voor het Witte Kasteel lopen, maar wacht nog altijd op toestemming van kas­teeleigenaar Wim de Pundert. Hij leek akkoord, maar kwam later op dit besluit terug. Maar de gemeen­te houdt goede hoop. Eind decem­ber is er overleg geweest. Een over­eenkomst is er nog niet.

Een alternatief om het fietspad dwars over de weide aan te leggen, ligt gevoelig. Dat plan stuitte eer­der op flinke bezwaren van de mo­numentencommissie.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster