Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 18, 2011

Zicht op bouw in De Moer

DE MOER – Als alles meezit, wordt eind dit jaar gestart met de bouw van woningen in het plan Hooi­vork II in De Moer. Het dorp schreeuwt al jaren om extra hui­zen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om het bouwplan van de grond te krijgen.

Woningbouw is een hot item in De Moer. Om voorzieningen in het kleine dorp overeind te hou­den moet er volgens de inwoners hoognodig gebouwd worden. Bij de Hooivork II komen zo’n 35 wo­ningen.

De gemeente wil nog altijd de in­spraakprocedure overslaan bij het vaststellen van het bestemmings­plan voor de Hooivork II. Het gaat daarbij om een proef, die flinke tijdwinst moet opleveren. Volgens de gemeente kan de inspraakproce­dure overgeslagen worden, omdat het bouwplan nauwelijks weer­stand oproept in De Moer. Mocht het plan toch gevoelig liggen, dan komt de inspraakprocedure er mo­gelijk wel. „Dat is echter niet de verwachting”, stelt een gemeente­woordvoerster.

De start van de bouw van de zo’n 35 woningen staat voorlopig ge­pland voor eind dit jaar of begin 2012. Maar dan moeten er geen be­zwaarmakers zijn die naar de Raad van State stappen. In dat geval loopt het plan de nodige vertra­ging op.

Brabants Dagblad. Auteur: Michel Koster