Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 18, 2011

VVV werkt aan site en verhuizing

KAATSHEUVEL – Voormalig wethou­der Hans Waijers (65) is de nieu­we voorzitter van de VVV Kaats­heuvel, Loon op Zand en De Moer. Waijers volgt Thieu Eijke­mans op, die na tien jaar voorzit­terschap zijn functie onlangs neer­legde.

Waijers is voor de vrijwilligersfunc­tie gevraagd omdat hij als wethou­der toerisme in zijn portefeuille had en de materie goed kent.

De Loonse VVV is een zelfstandig opererende organisatie met een di­recte subsidierelatie met de ge­meente Loon op Zand. Volgens de kersverse voorzitter is de subsidie onlangs voor vier jaar veiligge­steld. „ De gemeenteraad heeft ge­vraagd meer uitvoering te geven aan het toerisme. Daarin speelt de VVV een grote rol.” Het bestuur bestaat momenteel uit een voorzit­ter, een penningmeester, een secre­taris, een vertegenwoordiger van Horeca Nederland en een vertegen­woordiger van het bedrijfsleven. Het personeelsbestand bestaat uit twee vaste krachten en een op­roepkracht die alle drie een brok ervaring hebben.

Volgens Waijers is de VVV finan­cieel gezond. Dat komt mede door de verkoop van routekaarten en van cadeauartikelen. Ook verkoopt de VVV arrangementen voor een dagje uit met de bus. Die arrange­menten gaan meer aandacht krij­gen.

Een van de taken van Waijers is dat er zo snel mogelijk een nieuwe website komt die samen met de ge­meente Loon op Zand ontwikkeld wordt. Daarop moet alles te vin­den zijn over het toerisme in de ge­meente. De website krijgt een di­recte koppeling met het huidige Welkom en Wegwijs, het blad dat de VVV eenmaal per jaar uit­brengt. Verder moet er een websi­te komen waarop álle toeristische activiteiten te vinden zijn van heel Brabant. Die gaat mede gefinan­cierd worden door Leisure Boule­vard (De Ideale Connectie).

Een andere taak is om goede huis­vesting in het nieuwe hart van Kaatsheuvel te krijgen. „De vorige wethouder had bedacht dat de VVV een prominente plaats van zo’n 70 vierkante meter in multi­functioneel centrum Carré moet krijgen”, zegtWaijers lachend. Ge­sprekken daarover zijn al gaande.

Naast de VVV is Waijers toegetre­den tot het Stichtingsbestuur Na­tionaal Park Loonse en Drunense Duinen en zit hij in de werkgroep Ouderenondersteuning, die advie­zen geeft aan KBO Loon op Zand op het gebied van wonen en zorg.


Brabants Dagblad; Jan in ‘ t Groen /

1 Comments:

Blogger janijsel said...

Fijn om te horen dat iemand met zoveel kennis zich in wil zetten voor de gemeenschap en zeker omdat hij op meerdere fronten actief blijft is dit vooral voor de ouderen een goed bericht.
Hans, veel sucses

18 januari, 2011  

Een reactie posten

<< Home