Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, januari 16, 2011

DESK op karakter langs Dongen

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de deze week overleden Mark van Ree

Kaatsheuvel – De thuiswedstrijd van DESK tegen Dongen moest door de lange rijen aan de kassa vijf minuten later beginnen. Na een indrukwekkende minuut stilte die gehouden werd voor de afgelopen week overleden Mark van Ree begon tien minuten later als gepland de clash tussen de clubs van de twee buurgemeentes. Dongen ging sterk van start. Al snel bleek waarom de ploeg zo hoog op de ranglijst staat. Vooral rechtsbuiten Remon Koenen kwam vanaf recht veelvuldig op en zette zijn medespelers vrij voor de DESK goalie Rini Hoevenaar. De thuisploeg dreigde in de beginfase overklast te worden door de formatie van trainer Bastiaansen.

Het succes voor de Dongenaren bleef dan ook niet lang uit. Al in de 6e minuur mocht verdediger Floris Wouters vrij opstomen en de 0-1 scoren. Een paar minuten later zag een Dongenaar zijn inzet via de lat over het doel van DESK gaan. Het thuispubliek raakte geïmponeerd door het zuivere combinatiespel van de gasten. Zo rond de 20ste minuut kreeg DESK enig vat op het bewegelijke spel van de gasten die in de 34ste minuut een inzet van hun spits net naast zagen gaan. In de 37ste minuut kwamen de Kaatsheuvelnaren door een perfect genomen vrije trap van de goed spelende Enis Ulusan op 1-1. En DESK werd sterker. Maar de twee daaropvolgende vrije trappen leverden niets op. Ruststand dus 1-1.

In de tweede helft werd Sjors van Boxtel gewisseld voor routenier Imdat Solmas. Maar na één minuut na de aftrap scoorde Mounier Maaman al de 1-2. DESK liep weer achter de feiten aan. Maar de Dessers stroopten de mouwen op en werden sterker. In de 66ste minuut belandde een inzet op de lat van de Dongenaren en eindige een aanval net over het doel van Timen Beyes. Dongen zakte steeds meer terug. Het leek of de spelers de hoofden lieten hangen. Ze wisten zich geen raad met de hardwerkende Kaatsheuvelnaren. In de 72ste minuut door schoot gelegenheidsspits Yasine Asrih, met een schot de gelijkmaker. Door het continue coachen van de trainer en de rustige inbreng van Solmaz op het middenveld leek Dongen klaar voor de genadeklap. Die deelde Maarten vos in de 79ste minuut uit met een prachtige treffer. Thom van Santbergen, die erin kwam voor Caspar van den Elsacker tekenende met zijn ploeggenoten voor de hard bevochten zege. Het feest in de kantine van DESK kon losbarsten.

Reactie trainers“Ik wilde, toen ik vier maanden geleden hier begon van DESK een goed voetballende voetbalmachine maken. Dat is gelukt”, zo verklaarde Ad van Seeters tegen de pers. Volgens de trainer was DESK, ook al was het niet in balbezit een probleem voor de tegenstander. “We hebben verdiend gewonnen, doordat we rustig te bleven en omdat we conditioneel heel sterk zijn”. Volgens Van Seeters wordt er goed getraind: “Als we in balbezit zijn moeten we nog sneller keuzes maken. Het moet allemaal nog wat secuurder”, aldus de oefenmeester die zich nog steeds een voetballer in de trainer voelt. “Je moet je als speler bevoorrecht voelen om voor zoveel publiek te mogen spelen”. Trainer Clemens Bastiaansen van Dongen sprak over een ‘pakkende wedstrijd’. “We komen op 1-0 en krijgen daarna kansen op 2-0. Bij de 1-1 worden we onrustig “We hebben ons tekort gedaan maar DESK heeft zelf het verschil gemaakt” . De trainer vindt dat Dongen een punt verdient heeft. “Maar het is een derby, dat moet je niet vergeten!”