Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 12, 2011

Ook ‘knipperlicht’ moet kruising veiliger maken

KAATSHEUVEL – De extra veilig­heidsmaatregelen na het ernstige ongeluk op de kruising Sweens­straat en Capelsestraat in Kaatsheu­vel kosten de gemeente zo’n 11.000 euro. Binnenkort komen er niet alleen extra drempels in de Rechtvaart en de Antoniusstraat, maar ook stopborden met knipper­lichten.

De gemeente heeft meteen actie ondernomen, nadat nieuwjaars­nacht een auto de woning van de familie Boere binnenreed. Het was niet het eerste ongeluk op de druk­ke kruising Sweensstraat, Capelse­straat, Rechtvaart en Antonius­straat sinds vorig jaar daar de voor­rangssituatie is gewijzigd.

In een brief aan buurtbewoners geeft de gemeente tekst en uitleg over de maatregelen, die nu wor­den genomen om de kans op onge­lukken geplaatst. Voor twee huizen bij de kruising zijn beschermende paaltjes gezet, mocht het toch mis gaan. Verder komen er dus drempels en borden met opvallende knippersignalen.

In de nieuwsbrief concludeert de gemeente dat automobilisten met hoge snelheid het kruispunt passe­ren. In eerdere plannen zou een licht hellend plateau op het kruis­punt komen. Maar uiteindelijk is dat niet gebeurd.

„ Over deze aanpassing hebben we onvoldoende gecommuniceerd”, aldus de gemeente Loon op Zand.

Bij de herinrichting van de Anto­niusstraat wordt het kruispunt ver­der aangepakt. De plannen daar­voor moeten nog uitgewerkt wor­den.

2 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Gemeente Loon op Zand heeft onvoldoende gecommuniceerd staat in artikel,maar daar moet staan Broeders heeft onvoldoende gecommuniceerd.Hij is toch de verantwoordelijke wethouder.
H.W.Bogaard

12 januari, 2011  
Blogger E-Wheelz said...

Wij wonen aan het einde van de Hoofdstraat - begin Antoniusstraat. In deze straat wordt veel te hard gereden, 60km+ in geen uitzondering. Daarnaast bezorgen de klanten van de ondernemers in de straat voor gevaarlijke verkeersituaties door het gebrek aan parkeervakken en luiheid (voor de winkels, midden op straat parkeren). Deze straat zou nu een aangepakt moeten worden zoals bijv. de Roestenbergstraat. 30km zone met meer parkeervakken!! Er komen steeds meer jonge gezinnen met kinderen in de straat worden. Moet er eerst een dodelijk ongeluk gebeuren voordat de gemeente eens actie onderneemt???

15 januari, 2011  

Een reactie posten

<< Home