Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 10, 2011

Verloskundigen en gynaecologen zetten eerste stap tegen babysterfte

Kaatsheuvel/Waalwijk – De verloskundigen van de praktijken Bollebuik en Waalwijk en Waspik gaan een intensieve samenwerking aan met het TweeSteden ziekenhuis. Vorige week ondertekende alle verloskundigen en gynaecologen een intentieverklaring. De intentieverklaring is de eerste stap naar verdere samenwerking. Het is de bedoeling dat iedere zwangere vrouw uit Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer, Waalwijk en Waspik in het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk op intakegesprek komt.

Elke zwangere vrouw zal tijdens de intake een willekeurige verloskundige van een van de twee praktijken zien. De verloskundige zal de medische voorgeschiedenis uitvragen en voorlichting geven over allerlei zaken die in de zwangerschap van belang zijn. Vervolgens zal de verloskundige overleg hebben met de gynaecoloog en wordt van iedere zwangere bepaald wie de verantwoording van de zorg heeft, de verloskundige of de gynaecoloog.

Doordat er een gezamenlijk dossier gevormd wordt, beschikken beide partijen altijd over dezelfde gegevens. Door deze samenwerking wordt er geanticipeerd op de aanbevelingen die Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte onlangs heeft bepleit. De Stuurgroep, ingesteld door ex-minister Ab Klink heeft als doel aan te hoge babysterfte in Nederland.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen