Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 07, 2011

Pro3 wil onderzoek naar een Gemeenschapshuis

Kaatsheuvel - Een tekort van 6 ton per jaar binnen het accommodatiebeleid roept bij Pro3 veel vragen op. Dat poets je niet even weg. Maar om meteen de geplande parkeergarage te laten vallen is voor Pro3 een brug te ver. Daarmee wordt de parkeerdruk te groot voor de wijk.

Pro3 wil onderzocht hebben wat de kosten en de opbrengsten zijn als de gemeente afziet van de bouw van Carré. In plaats daarvan zou het nieuwe gemeentehuis aangepast kunnen worden om functies van de Werft over te nemen. Het gemeentehuis krijgt dan meer het karakter van een gemeenschapshuis. De huidige gemeentewinkel kan er in ondergebracht worden, de trouwzaal en de raadzaal plus ruimtes die bedoeld zijn voor sociaal-culturele activiteiten. Het Hoefijzer (het huidige tijdelijke onderkomen van de organisatie) kan onderdak blijven bieden aan ambtenaren die in de 2de lijn werkzaam zijn. Voor de sportaccommodaties in de Werft moet een definitieve oplossing gevonden worden: of renoveren of een nieuwe sporthal elders in het dorp.

Door het niet bouwen van Carré ontstaat er meer ruimte op de marktplein. Veel groen en terrasjes kunnen voor deze open plek een goed alternatief zijn.

De geplande raadsvergadering van 17 maart gaat niet door. Het College van B&W heeft meer tijd nodig om alle vragen te beantwoorden

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Prognoses jaren terug over het bruisend dorpshart komen zoals verwacht dus uit!Onderzoekskosten tot op heden ongeveer 5 millioen Euro;daar kan nog wel wat bij.De kosten worden toch op de burgers afgewenteld;dus waarom moeilijk doen.Maar ik blijf bij mijn standpunt om de gem.Loon op Zand te saneren en onder te brengen Tilburg,Waalwijk en Dongen.Daardoor kan het alleen maar beter gaan, ofschoon die gemeenten de ondankbare taak hebben om de veroorzaakte ellende van de Loonse politiek op te ruimen.

08 maart, 2011  

Een reactie posten

<< Home