Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 03, 2011

Carola regisseert blijspel van NCB

Kaatsheuvel - In een klein zaaltje in De Werft in Kaatsheuvel waar het NCB- toneel repeteert, gaat het er luidruchtig aan toe. De hard getaalde Nico Spran­gers probeert zijn grappen uit voor het oog van zijn dochter, Carola (25), de nieuwe regisseuse van de groep.

De toneelvereniging oefent voor het stuk ‘Een aap op visite’, dat op 18, 19, 25 en 26 maart opgevoerd wordt in zaal De Gildenbond in Kaatsheuvel.

De nieuwe regisseuse, tevens de jongste van het stel, heeft een blik­semcarrière gemaakt binnen de groep.

Toen regisseur Piet Sins stopte bij het toneelgezelschap was de keuze niet moeilijk. „ Omdat ik de HBO-opleiding dramatherapie heb gedaan, vroegen ze of ik het wilde doen. Ik ben er aan begon­nen en de groep ondersteunt me daarin”, aldus Sprangers, die de derde regisseur is in het 29-jarig be­staan van de vereniging. Op de vraag of ze een beetje baas kan blij­ven over haar pa zegt ze lachend: „Thuis is hij de baas maar hier maak ik uit hoe het gebeurt”.

Volgens de nieuwe regisseuse wordt het weer lachen, gieren en brullen in De Gildenbond. „We hebben het blijspel al drie keer eer­der willen brengen, maar het is er steeds niet van gekomen.”

Het gezelschap is in september be­gonnen met het inlezen van het stuk dat geschreven is door Dick van Maasland.

Carola bepaalde de rolverdeling.

Volgens haar kenmerkt het stuk van Van Maasland zich door het groot aantal typetjes dat op het to­neel verschijnt. „ De spelers vinden dat prachtig. Ze zitten dan niet de hele avond in de zelfde rol”.

Sprangers weet nog niet of ze zich verder gaat bekwamen in het regis­seren.

„Misschien dat ik nog wat cursussen ga volgen, maar voor het regisseren van deze groep heb ik genoeg bagage”. Ex-regisseur Piet Sins is uitgenodigd om tijdens de laatste repetities de puntjes mee op de i te zetten. Hij is dik te­vreden over het werk van zijn op­volger.

Het gezelschap rekent op viermaal een uitverkocht huis.

Kaarten zijn tegen 3 euro te reser­veren bij Nico Sprangers, telefoon­nummer 0416-272620, per e-mail: nicosprangers@hotmail.com of in De Gildenbond. De voorstel­lingen beginnen om 20.00 uur.