Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 03, 2011

Vriend Goedhart vast, dorp in schok

KAATSHEUVEL – In Kaatsheuvel is vol ongeloof gereageerd op de ar­restatie van de 35- jarige partner van Heidy Goedhart, gisteroch­tend. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin. Goedhart (34) over­leed in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december in de ach­tertuin van hun woning.

Ze was die avond samen met haar vriend naar hun stamkroeg Ons Café geweest. Hij ging eerder naar huis; zij ging later op huis aan. Vlak daarna werd Goedhart ge­voonden in de achtertuin; ze zou een zware hoofdwond hebben. Volgens betrokkenen rond het ge­zin liep ze die op bij een val tegen een kliko, mogelijk tijdens een worsteling. Gealarmeerde hulpver­leners probeerden haar nog te red­den, maar de hulp baatte niet. De politie ging direct uit van een mis­drijf. Politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer: „We houden nog alle opties open, en de aangehouden man is nog verdachte”, benadrukt Steenmeijer. „Maar gaande het on­derzoek is de man in beeld geko­men. Er zijn gerede verdenkingen tegen hem ontstaan. Hij heeft een aantal dingen aan ons uit te leg­gen.

Een aanhouding als deze in een zaak als deze, doen we niet zo­maar.”

De kinderen van het gezin (5 maanden en 2 jaar oud) zijn giste­ren bij familie ondergebracht. Daarna startte de politie een uitge­breid onderzoek in de woning.

Ze plakte de ramen lichtdicht af, wat er op wijst dat er in de wo­ning naar bloedsporen wordt ge­zocht met een speciale stof ( lumi­nol), die bloed oplicht in het don­ker.

„ Dat eerste weekeinde hebben we al onderzoek gedaan bij het huis, maar nu zoeken we gerich­ter”, zegt Steenmeijer.

Enkele buren vertellen dat ze de man de laatste weken ‘opgejaagd’ vonden. „Hij scheurde vaak opval­lend hard weg met zijn auto.”

Andere buren zeggen juist dat de man daarentegen rustig was. „Ik heb niets aan hem gemerkt. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar áls hij het gedaan heeft, wie is er dan nog te vertrouwen?”

Een klant waar de man vorige weeg nog een website voor heeft gebouwd, bevestigt dat beeld: „Hij was zo rustig”.

De verdachte is zeer actief in het Kaatsheuvelse carnavalswereldje; hij is een van de drijvende krach­ten achter de optocht en hij was ja­renlang actief voor de carnavals­krant. Steenmeijer: „ Als een net zich sluit, kun je moeilijk zeggen: ‘ We wachten tot na de carnaval’. Een aanhouding komt nooit goed uit.”

Mark Damen die samen met de verdachte in Stichting Optocht (SOT) zit, wil nergens op ingaan. Wel wil hij kwijt dat de carnavals­optocht zeker doorgaat.

Brabants Dagblad: door Rik Goverde en Jan in ‘ t Groen