Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 03, 2011

Endura pikt vergoeding van 27.000 euro niet

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand wil een kleine 27.000 eu­ro schadevergoeding betalen aan Endura Meubelen in Kaatsheuvel. Volgens het bedrijf is het veel om­zet misgelopen door een onver­wacht lange afsluiting van de Ca­pelsestraat. Eigenaar Martin Schou­ten van Endura Meubelen is niet tevreden met het aanbod van de gemeente en gaat hiertegen in be­roep. „Ik schat mijn schade op zo’n 75.000 euro”, stelt hij. „De ver­goeding van de gemeente Loon op Zand is dus zo’n 50.000 euro te laag.” Hij sluit niet uit dat het op een rechtszaak uitloopt.

Endura Meubelen is gevestigd aan de Capelsestraat tussen Kaatsheu­vel en Sprang- Capelle: een drukke weg die vorig jaar maanden afge­sloten is geweest. De werkzaamhe­den waren nodig voor de aanleg van bedrijventerrein De Kets West II. Ook kreeg de Capelsestraat een nieuwe asfaltlaag. Het werk liep forse vertraging op.

„Het is vijftien maanden ellende geweest met allerlei werkzaamhe­den”, aldus Schouten. „ De slechte bereikbaarheid heeft ons veel klan­ten gekost.” Vanwege de gekelder­de omzet is aan leveranciers ge­vraagd de rekeningen wat later te mogen betalen, aldus Schouten. „Die 25.000 euro vergoeding van Loon op Zand is dus nu al op om­dat het de schade lang niet dekt”, stelt hij. De gemeente wijst op on­derzoek door het onafhankelijke bureau Gloudemans naar de gele­den schade door Endura Meube­len. Het advies van deze deskundi­ge heeft geleid tot het bedrag van zo’n 27.000 euro.

Volgens Schouten beweert de ge­meente ten onrechte dat zijn be­drijf nu op een A- locatie zit en de omzet dus weer snel toe zal ne­men.

„ De weg is inderdaad mooi opge­knapt”, stelt hij, „maar voor mij is een A- locatie een vestiging langs een aanrijroute naar bijvoorbeeld een winkelcentrum, waar veel mensen naar toe gaan. Mijn be­drijf zit straks in de buurt van een nieuw bedrijventerrein (Kets West II red.), waar echt niet veel men­sen een kijkje gaan nemen. Het is nog maar de vraag of dat bedrij­venterrein wel vol komt.”

Brabants Dagblad: Auteur Michel Koster