Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 07, 2011

Vader vrijgesproken mishandeling baby Loon op Zand

BREDA – Een 33-jarige inwoner van Loon op Zand is vrijgesproken van mishandeling van zijn eigen baby. De rechtbank sluit niet uit dat het letsel dat het jongetje heeft opgelopen, door een ander dan de verdachte is toegebracht.

In december 2009 werd het jongetje, toen net een maand oud, opgenomen in het Tweestedenziekenhuis vanwege een blauwe plek in zijn mond. Na onderzoek bleek dat de baby onder de blauwe plekken en de schrammen zat.

Drie maanden later kwam het jongetje weer in het ziekenhuis terecht. Hij bleek 24 botbreuken te hebben over zijn hele lijfje, pas opgelopen en langer geleden ontstaan. Ook had hij hersenletsel.

De rechtbank stelt vast dat de verwondingen door mensenhanden zijn toegebracht. Er is geen medische oorzaak. Na uitvoerige bestudering van het dossier, komt de rechtbank echter tot de conclusie dat ook anderen met het jongetje alleen zijn geweest. De verdachte heeft altijd ontkend dat hij zijn kind iets heeft aangedaan.

Het jongetje is opgenomen in een pleeggezin en maakt het goed.