Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 27, 2011

RTV programma Oorlogsverhalen genomineerd voor jaarprijs

Kaatsheuvel / Waalwijk Het TV programma dat RTV Midden Brabant in samenwerking met het gemeentearchief Waalwijk heeft geproduceerd over de herinneringen aan de tweede wereldoorlog in Waalwijk is genomineerd voor de jaarlijkse omroepprijs. Deze prijs is ingesteld door de organisatie van lokale omroepen in Nederland, de OLON, en wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste radio en tv programma van de lokale omroepen in Nederland. In de jury zitten onder andere Marieke de Vries (NOS Journaal) en Jeroen Latijnhouwers (RTL4).

Het is de tweede keer dat de lokale omroep van Waalwijk en Loon op Zand is genomineerd voor deze prijs. De vorige nominatie was een multimediaal verslag van de 80 van de Langstraat via radio, internet en tv. In de uitzending die nu is genomineerd zijn persoonlijke verhalen vastgelegd van inwoners van Waalwijk die de oorlog hebben meegemaakt. Het idee is ontstaan vanuit de behoefte om historisch materiaal vast te leggen van de tweede wereldoorlog in Midden Brabant aan de hand van individuele gesprekken met overlevenden. RTV Midden Brabant heeft alle individuele gesprekken vastgelegd, en een compilatie gemaakt van de meest indrukwekkende verhalen. Deze uitzending is vorig jaar in november uitgezonden, en heeft toen al veel reacties losgemaakt. De uitzending zal op 4 Mei worden herhaald vanaf 20.00 op het tv kanaal van RTV Midden Brabant.