Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 24, 2011

Nieuw handhavingsbeleid en uitvoeringsprogramma

Kaatsheuvel - Dinsdag 19 april heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand het gemeentelijke handhavingsbeleid en het handhavingsuitvoeringsprogramma vastgesteld.

Met het handhavingsbeleidplan en het bijbehorende uitvoeringsprogramma maakt de gemeente duidelijk wat inwoners mogen verwachten op het gebied van handhaving.

Tevens zorgt het voor een transparante, betrokken en onpartijdige behandeling van
handhavingsverzoeken of meldingen over illegale situaties. De gemeente kan inwoners niet tegen elke vorm van last of overlast in de leefomgeving beschermen, maar met het plan heeft de gemeente een instrument om overlast aan te pakken en te beperken. Het handhavingsbeleidsplan stelt randvoorwaarden om een bepaald handhavingsniveau te behalen.

Aangezien het niet mogelijk is om alles tegelijkertijd aan te pakken zijn er in het plan prioriteiten aangebracht zodat er geleidelijk naar het gewenste niveau wordt gewerkt.

‘Handhaven in de fysieke leefomgeving 2011 – 2014’
In het handhavingsbeleidplan zijn uitgangspunten geformuleerd voor toezicht en handhaving onderverdeeld op verschillende terreinen. Te weten, milieu, bouw- en woningtoezicht, ruimtelijke ordening en openbare orde & veiligheid.

Per onderwerp zijn diverse thema’s benoemd. De algemene doelstelling die wordt nagestreefd met het handhavingsbeleid is om controle te behouden over bestaande handhavingsthema’s en om handhavingsthema’s die een achterstand kennen zodanig op te pakken dat er eind 2014 een beheerste situatie is.

‘Uitvoeringsprogramma toezicht en handhaving in de fysieke leefomgeving 2011’
Met het uitvoeringsprogramma wordt de wijze van toezicht en handhaving voor het komende jaar inzichtelijk. Het programma geeft helderheid over de wijze van uitvoering van de taken waaraan prioriteit is gegeven in het handhavingsbeleid.

Bron: persbericht gemeente Loon op Zand