Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 23, 2011

‘Open’ Albert Heijn ergert de middenstand

Kaatsheuvel - De Albert Heijn mag op tweede paasdag niet open zijn, vinden Kaatsheuvelse middenstanders onder aanvoering van Bakkerij Kosters. De gemeente moet van hen strikter gaan toezien op openstelling op zondag.

De gemeente Loon op Zand moet niet alleen regelen, maar ook handhaven. Dat vinden de kleine middenstanders van Kaatsheuvel.

Aanleiding is de openstelling van de supermarkt van Albert Heijn op tweede paasdag. De gemeente Loon op Zand heeft twaalf koop­zondagen aangewezen. Tweede paasdag hoort daar niet bij.

Larence Lejeune van Bakkerij Kos­ters aan de Erasstraat in Kaatsheu­vel heeft volgens hem de onterech­te openstelling van Albert Heijn eerder deze week bij het onderne­mersloket van de gemeente ge­meld. „Ik zou teruggebeld worden, maar ik heb niets meer gehoord. Dan krijg je toch een vieze smaak in je mond”, aldus Lejeune.

De bakker vindt dat de gemeente Loon op Zand nu moet gaan hand­haven. Uit navraag blijkt dat de zaak niet alleen leeft bij de bak­kers, maar ook bij andere kleine middenstanders in het kernwinkel­gebied.

Zij zeggen geen of onvoldoende personeelscapaciteit te hebben om zeven dagen per week open te zijn. De winkeliers vrezen dat de supermarkten op korte termijn el­ke zondag open zullen gaan. Zo heeft Albert Heijn in de zomer­maanden al een ontheffing om op zondag open te zijn als er een eve­nement georganiseerd wordt. Le­jeune noemt die evenementen ‘een lachertje’: een optreden van een bandje van eigen personeel, ruilen van voetbalplaatjes, deelna­me aan het beachvolleybal.

Volgens de bakker is het zeker niet zijn bedoeling om de zaak op te kloppen. „Ik gun ieder het zijne, en zeker zo’n actieve ondernemer, maar Albert Heijn moet zich wel realiseren dat de supermarkten met hun groot assortiment de grootste concurrenten vormen van de lokale middenstand.”

Bij de gemeente Loon op Zand was vanwege de sluiting van het gemeentehuis op Goede Vrijdag niemand aanwezig die kon reage­ren op de zaak.

Ook de eigenaar van Albert Heijn, Piet den Hartog, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger Jacky said...

2e paasdag is een maandag en 2e pinksterdag ook
vorig jaar waren deze dagen aangewezen zelfs door de gemeente loz

26 april, 2011  

Een reactie posten

<< Home