Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 20, 2011

Pepping kan met bouwplan “Brouwershuis” van start

Kaatsheuvel – Na lang getouwtrek kan er eindelijk gebouwd gaan worden op de lege bouwplek aan Hoofdstraat 101, het zogenaamde ‘Brouwershuis’ in Kaatsheuvel. Volgens commercieel manager van het Kaatsheuvelse bouwbedrijf Pepping Bouw, Daan Hosli zijn alle bezwaren van buurman A. Donders van tafel. Donders stapte naar de Raad van State omdat de nieuwe bewoners last zouden krijgen van zijn allesbrander en werd in het gelijk gesteld. De partijen zijn er echter samen uitgekomen en Pepping gaat in mei starten met de verkoop van acht appartementen.

Onder de appartementen komt een commerciële ruimte, die onder te verdelen is in diverse units. De aannemer zorgt ervoor dat de archeologisch resten van het vroegere brouwershuis die er nu liggen in takt blijven. “De bouwconstructie is zo, dat als het nieuwe gebouw over honderd jaar gesloopt zou worden de archeologische resten er nog precies hetzelfde bijliggen als nu”, aldus Hosli.

De appartementen krijgen een vloeroppervlak van 100 m2. exclusief terras en gaan vanaf 230.000 euro kosten. Pepping hoopt in september met de bouw te kunnen starten. Volgens Hosli sluit de bouwstijl van het nieuwe gebouw op die van het nieuwe gebouw van WSG op de hoek Hoofdstraat/Peperstraat.

Bron: Brabants Dagblad: Auteur Jan in 't Groen