Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 18, 2011

Jubileum Efteling met fonteinshow en sprookje



KAATSHEUVEL - De Efteling viert het 60-jarig bestaan volgend jaar met een nieuwe attractie en een nieuw sprookje. Op 31 mei 2012 opent de zogenoemde jubilieumattractie Aquanura, een fonteinenshow op de plas vlakbij de ingang van het park in Kaatsheuvel.

Volgens directeur Bart de Boer moet het waterspektakel het grootste in Europa worden en de grootste ter wereld na die van de Dubai Mall in Dubai en casino Bellagio in Las Vegas. De Efteling werkt met dezelfde leverancier, het Amerikaanse bedrijf WET (Water Entertainment Technologies).

De Nieuwe Kleren van de Keizer is het 27e sprookje in het Sprookjesbos. Het verhaal van Hans Christian Andersen gaat over een ijdele en verwaande keizer die door kleermakers voor de gek wordt gehouden en een kleed krijgt aangemeten dat alleen slimme mensen kunnen zien. Het sprookje moet begin 2012 worden gepresenteerd.

De Efteling wilde maandag nog niks zeggen over de kosten van de nieuwe plannen. Oorspronkelijk moest de nieuwe attractie Hartenhof in 2012 opengaan en als verjaardagscadeau fungeren, maar dat werd niet gehaald. Hartenhof gaat in 2013 open.

Bron Omroep Brabant

1 Comments:

Blogger VVN said...

Ik hoop toch echt dat de Efteling een keer stopt met het volbouwen van het park. De charme van de Efteling is juist de ruimte die het park heeft. Als ze zo door gaan is het straks toch echt vol.

Wat me daarnaast toch verbaast is dat er blijkbaar veel geld beschikbaar is voor de attracties. Wist niet dat de Efteling zo'n goede kapitaalpositie had.

18 april, 2011  

Een reactie posten

<< Home