Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 17, 2011

UNA viert kampioenschap in Kaatsheuvel

Ad van Seeters feliciteert de trainer van UNA

Kaatsheuvel – DESK heeft vanmiddag haar meerdere moeten erkennen tegen koploper UNA (uit Zeelst (bij Veldhoven). Met 0-2 verloor DESK de wedstrijd tegen de jongens van trainer Bas Gosgens die na de wedstrijd het kampioenschap vierden. De ploeg promoveert naar de Top-klasse. Maar liefst zeven supportersbussen vol en veel mensen die met de auto van Zeelst naar Kaatsheuvel afgereisd zijn, zijn gekomen om het mogelijke kampioenschap te vieren.

De wedstrijd begint dan ook tien minuten later omdat scheidsrechter Rob Souwen uit Tilburg alle supporters uit Zeelst in de gelegenheid wilde stellen om de hele wedstrijd te zien. Door de grote toestroom van veel Zeelstenaren was de sfeer op Eikendijk prima. Er was een draaiboek gemaakt als ware het een risicowedstrijd in de Eredivisie. Tijdens en na de wedstrijd was de sfeer prima. Alle hulde voor de veiligheidsmensen van DESK dus. V

oor aanvang van de wedstrijd erkende trainer Gosgens van Una dat hij blij was dat Asri geblesseerd was. “Ik kan niet zeggen dat ik dat erg vind”, sprak de trainer eerlijk. Een andere bijkomstigheid is dat de voorzitter Jos Blatter van UNA jarig is en de spelers hem een mooi cadeau willen bezorgen. Vooral in de eerste helft was het een botsing van twee verschillende speelstijlen.

DESK combineerde er vrolijk op los en speelde verzorgd voetbal. De tegenstander speelde op de counter en kwam er met de jonge Brian Boogers diverse malen gevaarlijk uit. DESK kreeg ook kansen, maar Maarten Vos verzuimde de voorzetten van Casper van den Elsacker af te ronden. De gasten kregen negen hoekschoppen, maar die leverden niets op. Toch waren het de gasten die door een doelpunt van Boogers na een voorzet van Keepkens de score opende.

Maar DESK bleef met haar vier invallers goed combineren. Tot het rustsignaal van de scheidrechter kon het alle kanten op. Desk-goalie Rini Hoevenaar moest zich een paar maal flink strekken en DESK bleef maar verzuimen om de kansen te benutten. De tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien. Na enkele minuten moest Bakermans (twee maal geel) met rood het veld af. Even later kreeg Desser Stephan Zopfi direct rood en stonden beide ploegen met tien man. Het spel van beide ploegen werd er niet beter op.

Gelukkig zorgde de meegereisde supporters voor wat sfeer want qua amusementswaarde brachten beide ploegen niet veel meer. Een lichtpuntje voor Desk is dat Frank Jongbloeds hersteld is van een langdurige blessure en weer wedstrijdritme mee mocht pakken. In de tweede helft stelden de gasten met de 0-2 het kampioenschap veilig en kon het feest losbarsten. Ad van Seeters kon met de nederlaag leven en prees zijn ‘jonkies’. “Als we nu nog eens een spits hadden die de kansen benut, dan had er misschien meer in gezeten”.

Frank Kuppens (DESK) vertrekt aan het einde van het seizoen moegelijk naar UNA. Wij wensen Frank veel succes in de Top-klasse. En het bleef, ondanks het verlies nog lang gezellig op sportpak Eikendijk