Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 15, 2011

Lopers maken zich op voor ‘Nacht van Loon’

Loon op ZAND – Het dorp Loon op Zand maakt zich op voor het spor­tieve evenement de Nacht van Loon op Zand. Dit weekeinde ko­men ruim 110 snelwandelaars en langeafstandslopers in actie. Het evenement van wandelsportvereni­ging Hart van Brabant beleeft zijn 33- ste editie.

Tijdens de ‘Nacht’ lopen de deelne­mers zo veel mogelijk kilometers in 15 uur tijd. Nieuw dit jaar is een Kennedymars, waarbij de lopers een afstand van 80 kilometer afleg­gen. Het evenement trekt ook deel­nemers uit het buitenland, zoals Belgen, Fransen, Duitsers en Engel­sen. Ad Leermakers, de grondleg­ger van deze wedstrijd, beleeft dit weekeinde een speciaal jubileum. Voordat de Nacht van Loon op Zand zijn officiële karakter kreeg (in 1979) had hij al een aantal ma­len ‘zijn’ Nacht van Loon gelopen. Dit jaar is het voor de veertigste keer dat Leermakers de 15 uur gaat lopen.

De wat minder ervaren lopers kun­nen kiezen voor de mini nacht. De deelnemers bepalen daarbij zelf het aantal rondes dat ze afleggen, met een minimale afstand van 11,9 kilometer.

Inschrijven voor de mini nacht kan morgen tot 20.30 uur in De Wete­ring in Loon op Zand.

Alle lopers vertrekken morgen­avond om 21 uur bij sporthal De Wetering en leggen daarna een parcours af door Loon op Zand. Om 20.15 uur, voorafgaand aan de start van de wedstrijd, is er een op­treden van de Loonse zanggroep Vitamine C. De finish van de wed­strijd is zondag tussen 12 en 12.15 uur. Het laatste uur luistert Harmo­nie Maurits uit Kaatsheuvel het evenement muzikaal op.

Bron: Brabants Dagblad