Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 13, 2011

Bestuur Crossroads dreigt met sluiten

KAATSHEUVEL – Het bestuur van Crossroads dreigt met sluiting van het Kaatsheuvelse jongerencen­trum als er niet snel iets gebeurt aan de staat van onderhoud van het gebouw. „De staat van het dak is zo slecht dat we mensen direct in gevaar brengen. Als het dak gaat lekken, gooien we de boel meteen dicht”, stelt voorzitter Michiel Din­gemans. Hij wijst erop dat het on­derhoud al in 2004 uitgevoerd had moeten zijn.

Voor de broodnodige opknap­beurt van het pand is zo’n 135.000 euro nodig, bleek eerder uit onder­zoek van het onafhankelijke bu­reau BBA (Bouwkundige Begelei­dings Adviesgroep), dat vorig jaar is uitgevoerd. Maandagavond wil­den commissieleden tijdens de ver­gadering Mens en Maatschappij van wethouderWim Aussems (Ge­meentebelangen, accommodatiebe­leid) weten of het onderhoud bit­tere noodzaak is en welke afspra­ken de gemeente heeft gemaakt met Crossroads.

Volgens de wethouder heeft de ge­meente de veiligheidsaspecten van het gebouw onderzocht en is er geen direct gevaar voor de bezoe­kers. „Een medewerker van de ge­meente gaat het dak nog onderzoe­ken. Als er geen gekke dingen ge­constateerd worden, gaat Cross­roads, net als De Gildenbond en SMC, mee met het accommodatie­beleid waar de gemeente momen­teel aan werkt”, aldus Aussems. Mocht er wel iets met het dak aan de hand zijn, dan bedragen de re­paratiekosten 22.000 euro.

Dingemans stelt niet over de beno­digde middelen te beschikken. „Wij zijn geen voetbalclub met een grote aanhang waar sponsors geld in willen steken.”

De gemeente Loon op Zand heeft met Crossroads afgesproken dat het bestuur een vijfjarenplan op­stelt, stelt Aussems. Naar verwach­ting is dat plan tegen de zomer ge­reed.

Volgens Dingemans is het opstel­len van een beleidsplan over de ac­tiviteiten van Crossroads echter een initiatief van het bestuur zelf. „ De gemeente gaat dat nu ten on­rechte koppelen aan het accommo­datiebeleid”, aldus Dingemans.

Raadslid Bart van Drunen (Lijst Loon op Zand) vroeg de wethou­der waarom het allemaal zo lang moet duren. „ Het onderzoek is al een jaar geleden uitgevoerd.” Frank van Wel ( VVD) vroeg zich af waarom nu weer een ambte­naar het dak op gestuurd wordt terwijl er een extern rapport ligt. „Kan die ambtenaar niet beter iets anders gaan doen?”, vroeg Van Wel.

Volgens Aussems stond het accom­modatiebeleid vorige week op de agenda van burgemeester en wet­houders. „ Dat zal ook deze week weer het geval zijn. Het kost nu eenmaal tijd.”
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger Jacky said...

tja als die ambtenaar ineens bouwkundige is die ook rapporten kan schrijven, hadden we geld uitgespaard door dat externe advies achterwege te laten.

zucht heeft de wethouder nog een reactie gegeven op de opmerking van Frank of mocht of kon hij niets meer zeggen?

13 april, 2011  

Een reactie posten

<< Home