Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 10, 2011

Jonkies DESK dwingen respect af in Papendrecht


Ùitblinker Ulusan aan de bal.

Papendrecht - DESK heeft met de 1-0 overwinning op Papendrecht zich nagenoeg veilig gespeeld in de Hoofdklasse. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de Kaatsheuvelse ploeg nog drie punten nodig om de doelstelling, om in het linker rijtje te eindigen te realiseren.

Zonder Frank Jongbloeds en Yasin Asri (geblesseerd) en Mark Klijn (geschorst) begon DESK aan de belangrijke ontmoeting tegen Papendrecht. Na tien minuten moest Joost Willem Bink met een hamstringblessure het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door de jonge Stijn Bergmans. Op dat moment stonden vier jonkies in het veld: Jamie Jouell (24), Stefan Zopfi (23), en Stijn Bergmans( 20). Diep in de tweede helft werd Maarten Vos gewisseld en mocht Jorg Snoeren (20) zijn speelminuten mee mocht pakken.

Vooral Jamie Youell (24) was na afloop dik tevreden over zijn spel. “Een goeie pot hé? Ik heb nog nooit op de rechtsback positie gespeeld, maar het ging me goed af”. Youell die graag een basisplaats wil veroveren weet dat hij Mark Klijn op die positie voor zich moet dulden. “Maar als ik speelminuten krijg komt een basisplaats vanzelf”, aldus de zelfverzekerde back.

Trainer Ad van Seeters prees de ‘jonkies’ om hun inzet en hun goede spel. “DESK wil de eigen jeugd een kans geven, die hebben ze met beide handen aangegrepen vandaag”. De trainer prees ook de professionele inzet van Frank Kuppens, Maarten Vos en Thom van Santbergen die aan het einde van het seizoen de club moeten verlaten. “Je moet als trainer moeilijke keuzes maken. Maar als je ziet met welk een karakter die jongens gespeeld hebben, dan verdienen ze net als de jonkies een groot compliment.

“Deze jongens willen de kastanjes uit het vuur halen en dat zegt veel hoe ze zijn als mens”. Volgende week krijt DESK koploper UNA op bezoek. De ploeg uit Velhoven heeft slecht één punt nodig om kampioen te worden. Maar of dat DESK dat toestaat is nog de vraag.

De Kaatsheuvelse aanhang had bij rust getekend voor een gelijkspel. Voordat in de 60ste minuut de voorzet van Youell snoeihard afwerkte had de thuisclub al twee keer de lat geraakt. Uitblinker Enis Ulusan stond op de centrale verdedigingspositie als een huis. Voorin werd door het slecht veld vaak balverlies geleden waardoor de voorwaartse van Papendrecht op de counter konden spelen. Maar ook DESK kreeg kansen. Maarten Vos kwam alleen voor doelman de Lange maar verzuimde de scoringskans af te maken. Diep in de tweede helft zakte de thuisclub, bij gebrek aan conditie, helemaal in. DESK kwam niet meer in gevaar en won uiteindelijk met 1-0. Een opsteker voor de ‘jonkies’ en de routiniers van DESK.