Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 13, 2011

Aanpak ‘ stuifzand’ centrum



KAATSHEUVEL – De grote berg puin van de sloop van het gemeente­huis en enkele panden aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel wordt deze maand afgevoerd. Ook gaat bouwbedrijf Heijmans het ve­le zand afdekken dat nu op de plek van het voormalige gemeente­huis ligt. Volgens de gemeente Loon op Zand moet zo overlast door wegwaaiend ‘stuifzand’ voor­komen worden. De gemeente kondigde al half fe­bruari aan dat de berg puin bij de Markt afgevoerd ging worden. Ze waarschuwde voor mogelijke ge­luidsoverlast door het breken van al het puin. De klus zou begin maart geklaard zijn. Maar de hoop stenen ligt er nog. Navraag bij de gemeente leert dat het puin nog deze maand afgevoerd wordt. Vol­gens haar is dat ook zo met Heij­mans afgesproken. Een aantal omwonenden zegt last te hebben van het wegwaaiend zand dat op de bouwlocatie bij het Marktplein ligt.

Volgens de gemeente zijn die klachten niet bij haar bekend, maar heeft wethouder Jacques Broeders ( Gemeentebelangen) zelf geconstateerd dat het zand afge­dekt moet worden om eventuele overlast te voorkomen. Dat gaat nu gebeuren op kosten van het bouwbedrijf.

De werkzaamheden zijn nodig voor de plannen voor het Brui­send Dorpshart. De komende ja­ren moet in Kaatsheuvel een leven­dig centrum verrijzen met onder meer een nieuw gemeentehuis, parkeerkelder, horeca en wonin­gen.

De plannen voor een nieuw multi­functioneel centrum (Carré) bij het Bruisend Dorpshart worden nog onderzocht

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster foto: Jan in 't Groen