Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 15, 2011

‘ Vul de lege plekken in Kaatsheuvel goed in’

KAATSHEUVEL – „Er liggen volop kansen voor Kaatsheuvel in de toe­komst. Zeker nu niemand weet hoe het centrum van het dorp er straks precies uit komt te zien.” Dat stelde Wim van de Donk, commissaris van de koningin van Noord- Brabant, tijdens zijn werk­bezoek aan de gemeente Loon op Zand. Volgens hem moet Kaats­heuvel letten op een goede steden­bouwkundige invulling van het dorp, want daar ontbreekt het vol­gens hem op sommige plekken aan. Hij doelde daarmee onder meer op de lege plekken achter het kernwinkelgebied.

„ Het is net een puzzel. Je begint aan de randjes en dan ga je lang­zaam de stukjes invullen”, aldus Van de Donk na een rondrit door Kaatsheuvel. Van de Donk stelde dat het gemeentebestuur bij de in­vulling van het dorp vooral moet denken aan de lange termijn.

De gemeente Loon op Zand heeft volgens de commissaris net als de provincie zelf financiële zorgen. Maar de door de gemeente opge­stelde kadernota over financiën geeft volgens hem een betrouw­baar beeld van de situatie.

Op de vraag wanneer Van de Donk het nieuwe Bruisend Dorps­hart in Kaatsheuvel komt openen was de commissaris terughou­dend.

„We hebben nog geen afspraak ge­maakt omdat we nog geen beeld hebben van hoe het er allemaal uit komt te zien”, stelde Van de Donk. „ Maar ik ben ervan over­tuigd dat Kaatsheuvel in 2025 er net zo aantrekkelijk uit zal zien als de Efteling.”

Bron: Brabants dagblad Auteur: Jan in 't Groen