Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 13, 2011

Opening groot wandelnetwerk in zicht

LOON OP ZAND – Het nieuwe wan­delroutenetwerk Hart van Brabant wordt zondag 29 mei officieel ge­opend. Het gaat om ruim 600 kilo­meter aan wandelroutes in de ge­meenten Tilburg, Loon op Zand, Dongen, Gilze en Rijen, Waalwijk en Heusden.

De aanleg van het netwerk is nu in volle gang. De aannemer slaat op diverse plaatsen bewegwijze­ringspalen en bermborden de grond in. Die klus is al ver klaar. Vanaf eind volgende week gaan zo’n dertig vrijwilligers de beweg­wijzeringsplaatjes monteren en stickers plakken.

Als het wandelroutenetwerk straks klaar is, kunnen mensen van knooppunt naar knooppunt lopen. De wandelaars bepalen zelf de route en het aantal kilometers dat ze willen afleggen.

Het wandelroutenetwerk Hart van Brabant sluit aan op aangrenzende ‘wandelnetwerken’ van de Loonse en Drunense Duinen, Het Groene Woud, het land van de Hilver, het Land van Altena, de Wijde Bies­bosch, Baronie Midden en Oost en het land van de Leije.

Ook van het nieuwe wandelroute­netwerk Hart van Brabant zijn straks wandelkaarten en themagid­sen te koop, met daarin informatie en foto’s van bezienswaardighe­den langs de route. Deze gidsen zijn verkrijgbaar bij diverse toeris­tische informatiepunten en horeca­zaken in de regio.

Op zondag 29 mei is overigens niet alleen de officiële opening van het netwerk Hart van Bra­bant, maar ook van het Land van Altena en Het Groene Woud. Bra­bant krijgt er dan 1800 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden bij.

Het adviesbureau RMB (Ruimte, Milieu, Bouwen) voert het project uit in opdracht van de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Gilze en Rijen, Dongen, Waalwijk en Heus­den. De plannen voor het wandel­routenetwerk worden financieel ondersteund door Interreg Vlaan­deren Nederland en De Ideale Connectie.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster