Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 13, 2011

Bouw op Bedrijvenpark Kaatsheuvel in zicht

KAATSHEUVEL - De aanleg van Bedrijvenpark Kaatsheuvel (Kets West II) is in zicht. Het bedrijventerrein tussen de Capelsestraat, Antoniusstraat en Kets West II heeft een totale oppervlakte van 6,5 hectare. Er zijn zo'n 25 percelen te vergeven.

De interesse in de kavels is minder groot dan eerder gedacht. Daarom is de planning bijgesteld. Eerder was de verwachting dat het terrein in 2014 vol zou zijn, nu is dat 2018.

Het nieuwe Bedrijvenpark Kaatsheuvel wordt de eerste in zijn soort die in de gemeente Loon op Zand parkmanagement krijgt. Het moet ook een uithangbord worden voor ondernemend Kaatsheuvel. Volgens de gemeente zijn er nu tussen de vijf en tien serieuze gegadigden voor een plek op het nieuwe bedrijventerrein. Maar handtekeningen zijn er nog niet gezet. De gemeente verwacht wel dat dat snel gebeurt.

Volgens wethouder Wim Aussems wordt het een bijzonder bedrijvenpark. Hekken om inbrekers te weren. Bij veel industrieterreinen is het niet meer dan normaal. "Op het nieuwe bedrijvenpark zijn ze natuurlijk ook gepland", zegt Aussems. "Maar niet confronterend, dus aan stoeprand. Ze komen aan de zijkant van de gebouwen, dan wordt het straatgevoel heel anders." Een en ander betekent wel dat de voordeur goed moet worden beveiligd.

Een reportage over het nieuwe bedrijvenpark in het Brabants Dagblad van donderdag.