Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 15, 2011

Bushokjes Nieuwe Markt blijven weg

KAATSHEUVEL – De bushokjes op de Nieuwe Markt komen niet meer terug. De gemeente heeft ze laten weghalen omdat het contract met de leverancier afliep.

Volgens wethouder Jacques Broe­ders (Gemeentebelangen) is de ge­meente per 1 januari in zee gegaan met een andere firma en zou het wel een zeer slechte investering zijn om voor de korte tijd dat het Marktplein op de schop gaat nog nieuwe bushokjes te laten plaat­sen. De zaak kwam aan de orde in de commissie Fysieke Omgeving en Milieu.

Volgens gemeenteraadslid Bertus Kemmeren staan de mensen op dit moment in weer en wind zon­der dat er gebouwd wordt. Vol­gens wethouder Broeders heeft hij laten meewegen dat de zomer er­aan zit te komen en dat de bushal­tes binnenkort helemaal zullen ver­dwijnen.

Commissielid Marianne Verschure (Pro3) wees de wethouder erop dat zelfs de bordjes met de vertrek­tijden van de bussen zijn wegge­haald en dat nieuwe buschauffeurs niet meer stoppen op de Nieuwe Markt, omdat ze niet weten dat daar een halte is.

Volgens wethouder Broeders moet duidelijk zichtbaar zijn dat er een bushalte is. Daarom worden bord­jes met de vertrektijden snel terug­geplaatst.

Broeders verwacht dat de bushal­tes binnenkort verplaatst gaan wor­den naar de Marktstraat en de Berndijksestraat.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in t Groen