Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 19, 2011

Proefrit Nightliner ‘redelijk geslaagd’

WAALWIJK/ TILBURG – De Nightli­ner die afgelopen zaterdagnacht reed van Tilburg naar Waalwijk heeft zeventig mensen terug naar huis gebracht. Dat meldt het Brabants Dagblad dinsdagochtend.

Met dat cijfer toont woordvoerder Piet van den Bosch van Veolia Transport Brabant zich ‘redelijk te­vreden’. „We hebben bewust wei­nig reclame gemaakt voor de Nightliner, om eerst even de kat uit de boom te kijken en de aanwe­zige beveiligers niet meteen te be­lasten.”

Tijdens de nachtritten zijn er twee beveiligers met speciale bevoegdhe­den in de bus. Van den Bosch: „ Zij hadden zaterdag niets te doen. Na­tuurlijk zitten er aangeschoten jon­geren in de laatste rit van 3.30 uur. Zij maken wat herrie, maar de tole­rantiegrens ligt wat hoger: dan hebben we het over verbaal en fy­siek geweld.” De woordvoerder is niet verrast door het aantal: „Het was een rus­tig weekend in Tilburg. Over twee weken wordt het wat anders met Koninginnenacht. Dan zetten we ook vrijdagnacht de Nightliner in.”

Wil de proef slagen, dan moeten wel meer mensen met de nacht­bus mee. „Die verwachting heb­ben we wel”, zegt Van den Bosch. „ De komende paar weken gaan we uitpakken met advertenties, flyers en het gebruik van social media om nachtelijke stappers mee te krijgen. Als we zien dat er hon­derd jongeren vanuit Waalwijk en Kaatsheuvel per stapavond naar Tilburg komen, dan is daar wat te halen.” De proef loopt in principe een jaar. In februari besluiten de gemeenten of ze doorgaan met de Nightliner.

De bus staat in het centrum van Tilburg en stopt bij de haltes Mid­den- Brabantweg, busstation in Loon Op Zand, De Horst in Kaats­heuvel, Sprang kruispunt Tilburg­seweg en Tuinstraat inWaalwijk.

Kaartjes kosten drie euro.

Waalwijk en Loon op Zand pro­beerden al in 2009 een Nightliner van de grond te krijgen. Er meldde zich toen één touringcarbedrijf, dat echter niet aan de eisen vol­deed.

Bron: Brabants Dagblad

1 Comments:

Blogger Gerard said...

Fijn toch dat de jeugd (in elk geval de jeugd die dit weekend in de nightliner zaten) bewezen heeft zich te kunnen gedragen. Ik hoop dat het zo blijft en dat de proef een succes wordt.

19 april, 2011  

Een reactie posten

<< Home