Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 19, 2011

Woningstichting Geertruidenberg na vertrek Span niet in acute geldnood

GEERTRUIDENBERG - Woningstichting Geertruidenberg (WSG) verkeert niet in directe financiële problemen. Geluiden als zou WSG bijna 'op omvallen' staan, zijn uit de lucht gegrepen. "Ik kan niet duidelijk genoeg zeggen: wij verkeren op dit moment niet in acute geldnood."

Dat zegt Peter Ruigrok, sinds twee weken interim-bestuurder van de regionale woningcorporatie uit Geertruidenberg op de webstite van BN DE STEM. Ruigrok is aangesteld om orde op zaken te stellen met betrekking tot de financiële en visionaire koers van de corporatie na het vertrek van Peter Span.

Die verliet WSG na zeventien jaar bij de organisatie te hebben gewerkt. Ruigrok is nog bezig met zijn inventarisatie hoe WSG er nu bij staat, maar kan wel al zeggen wat in grote lijnen de gevolgen van zijn aanwezigheid zullen zijn. "In mei wil ik de raad van commissarissen een plan van aanpak voorstellen om de continuïteit van de organisatie op langere termijn te waarborgen.

Dat betekent dat we kritisch naar onze huidige projecten gaan kijken. Voor de zomer wil ik gesprekken met de betrokken gemeenten voeren om uit te stippelen hoe we de komende maanden met elkaar verdergaan. Ik kan wel zeggen dat ik verwacht dat we geen projecten gaan stilleggen. Wat opgestart is, wordt afgebouwd. Alleen zal dat niet in alle gevallen door ons zijn. Wij zullen projecten af gaan stoten."